Sag om udviklingsbistand skaber intern splid i oppositionen

NYE REGLER: S støtter regeringens linje i sag om at opgøre flygtningeudgifter som udviklingsbistand. Men de møder modstand fra andre partier i oppositionen. 

Der er uenighed i rød blok om, hvor meget af udviklingsbistanden der skal bruges på flygtninge i Danmark.
Der er uenighed i rød blok om, hvor meget af udviklingsbistanden der skal bruges på flygtninge i Danmark.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Jeg er ked af, de nye regler medfører, at der på den korte bane bliver færre penge til udviklingslandene. 

Martin Lidegaard (R)
Udenrigsordfører
Fakta
Regeringen forventer, at man i 2018 vil bruge mellem 600 og 700 millioner kroner af udviklingsbistanden på udgifter til flygtninge i Danmark. Det svarer til omtrent 4 procent af den samlede udviklingsbistand på små 16 milliarder kroner.

Oppositionen er langtfra enige om, hvordan man skal håndtere regeringens tolkning af OECD's nye DAC-direktiv om udviklingsbistand.

Finansminister Kristian Jensen (V) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) fastslog i sidste uge, at Danmark fortsat vil udnytte muligheden for at opgøre flygtningeudgifter som udviklingsbistand fuldt ud. Og det bakker man op om hos Socialdemokratiet.

"De udgifter, der kan DAC'es, skal DAC'es, fordi der er en direkte sammenhæng mellem vores udviklingsbistand og flygtninge," siger udviklingsordfører Nick Hækkerup.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00