Johanne Schmidt til Støjberg: Taler du forkert i dag eller for 11 dage siden?

ASYLBRUDE: Udlændingeminister Inger Støjberg (V) afviser at have handlet ulovligt i sagen om tvangsadskillelse af unge asylpar. Men oppositionen havde masser af spørgsmål, de ikke mente, de fik svar på.

Hvornår vidste Inger Støjberg, at den pressemeddelelse, hun sendte ud, blev opfattet som en instruks?

Hvorfor greb Inger Støjberg ikke ind, da hun fandt ud af, at hendes pressemeddelelse blev opfattet som en instruks? Hvorfor sagde Inger Støjberg et for 11 dage siden til Politiken og noget andet på samrådet torsdag? 

Det var nogle af de spørgsmål, som oppositionen – ført an af Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Josephine Fock (ALT) og Sofie Carsten Nielsen (R) – stillede til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

De spørgsmål blev der ifølge de tre, som også havde indkaldt til samrådet, ikke svaret på under den mere end tre timer lange seance. I stedet pointerede Inger Støjberg, at ombudsmanden konkluderer, at det ikke har været ministeriets intention, at ministeriet skulle handle efter en ulovlig praksis.

Støjberg påpegede ligeledes, at da hun sendte pressemeddelelsen ud, blev den – mod hensigten – af styrelsen og ministeriet opfattet som en instruks, fordi der ikke blev sendt andet skriftligt materiale med.

I den meget omtalte pressemeddelelse valgte Inger Støjberg at fjerne et afsnit i pressemeddelelsen, hvor der stod, at det ikke ville være lovligt generelt at afgøre sagerne om de såkaldte barnebrude på et generelt plan for alle par, men at hver af sagerne skulle behandles individuelt.

Det gjorde hun, fordi hun ville sende et stærkt politisk signal om, at hun ikke accepterer, at der findes mindreårige brude, som er gift imod deres vilje. 

Ministeren anerkendte, at det var en fejl, at den pressemeddelelse ikke blev efterfulgt af en instruks til Udlændingestyrelsen.

Hun påpegede dog i samme ombæring, at der ikke er blevet handlet imod loven i praksis, eftersom Udlændingestyrelsen mundtligt havde fået kommunikeret, hvordan loven i praksis skulle udmøntes. 

 

LÆS MERE: Her er de fem vigtigste links i sagen om Støjberg og de adskilte asylansøgere

Forrige artikel Nyt styringsredskab for ulandsbistand afmonterer kritik Nyt styringsredskab for ulandsbistand afmonterer kritik Næste artikel Fra pandaer til biler: Her er Gitte Seebergs nye job Fra pandaer til biler: Her er Gitte Seebergs nye job