Kofod tager på første Afrika-rejse

REJSE: Nu skal kimen lægges til en ny Afrika-politik, lyder det fra Udenrigsministeriet i forbindelse med Jeppe Kofods (S) første rejse til kontinentet som minister.

”Den nye regering meldte ud allerede før valget, at vi vil arbejde for, at det internationale samfund går sammen om et markant løft af Afrika. Det arbejde er vi i gang med, og den her rejse bliver mit første skridt på vejen til at gentænke dansk Afrikapolitik. Det bliver en lang og grundig proces, som jeg ser frem til at arbejde videre med i de kommende måneder,” udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en pressemeddelelse i forbindelse med, at han mandag tog på sit første ministerbesøg i Østafrika.

På rejsen skal han besøge Kenya og Tanzania. Ministeriet oplyser, at rejsen skal bruges på at samle indtryk og skabe kontakt til afrikanske og internationale samarbejdspartnere.

I den kenyanske havneby Mombasa skal Kofod mødes med Maersk, der står for mere end en tredjedel af fragten i Østafrikas handelsmæssige knudepunkt, og med det danskstøttede TradeMark East Africa, der arbejder for at fremme handel og konkurrencedygtighed.

Login