Konservative afviser Venstres besparelser på udviklingsbistand

FL15: Venstre vil finansiere sit finanslovsudspil med markante besparelser på udviklingsbistanden. Men det møder modstand hos De Konservative, der dog endnu ikke vil tage stilling til eventuelle besparelser efter valget.

Man skal fastholde udviklingsbistanden på 0,8 procent, lyder det fra De Konservatives Mike Legarth.
Man skal fastholde udviklingsbistanden på 0,8 procent, lyder det fra De Konservatives Mike Legarth.
Kasper Frandsen

Vi tager vores andel af den hjælp, der skal ydes og gives.

Mike Legarth (K)
Finansordfører

2,59 mia. kr. vil Venstre skære af udviklingsbistanden, så Danmark i alt giver 0,7 procent af sin bruttonationalindkomst i bistand fra 2015.

Sådan lød det fra det største oppositionsparti mandag den 8. september, da partiet fremlagde sit bud på en finanslov, hvor mindre udviklingsbistand er en af partiets helt store finansieringskilder.

Men De Konservative afviser omfanget af Venstres besparelser og holder fast i, at partiet ønsker en samlet bistand på 0,8 procent.

Dokumentation

De Konservative om udviklingsbistanden:

Mere styr på udviklingsbistanden 

Vi vil hjælpe fattige mennesker og lande ude i verden, og vi vil gerne beholde ulandsbistanden på 0,8 procent af BNP. For at udnytte ressourcerne bedst vil vi begrænse antallet af partnerlande til kun de allerfattigste, og fokus skal i højere grad være på økonomisk vækst og ’hjælp til selvhjælp’. Den erhvervsrelaterede bistand skal øges i takt med den samlede bistand. Ligeledes skal indsatsen i højere grad målrettes bestemte og færre sektorer, hvor der er bedre muligheder for kontrol end ved generel budgetstøtte.


0:000:00