LA: Flere job, mindre velgørenhed

INTERVIEW: Dansk udviklingspolitik skal fokusere langt mere på at skabe job i udviklingslande og mindre på velgørenhed, mener LA's udviklingsordfører, der hellere vil tale om effektivitet end træls bistandsprocent.
Danmark skal være endnu skarpere til at trække udviklingsstøtten, hvis basale frihedsrettigheder bliver overtrådt, mener udviklingsordfører Mette Bock.
Danmark skal være endnu skarpere til at trække udviklingsstøtten, hvis basale frihedsrettigheder bliver overtrådt, mener udviklingsordfører Mette Bock.Foto: Liberal Alliance
Kasper Frandsen

Det handler ikke om, hvor meget vi giver, men resultaterne. Derfor har vi valgt at sige, at bistanden ligger på et godt niveau. Vi skal meget hellere diskutere, hvordan den danske bistand på 15-16 mia. kr. bruges.

Mette Bock (LA)
Udenrigs- og udviklingsordfører
Fakta
Altinget | Udvikling vil den kommende tid interviewe alle Folketingets udviklingsordførere for at give et samlet billede af hvert partis udviklingspolitik.

Tidligere interview:

Venstre: Udviklingspolitik skyder med spredehagl

DF: Måske kunne vi "adoptere" ét udviklingsland  

 

Det er brug for et paradigmeskifte i dansk udviklingspolitik, der har fokuseret for meget på velgørenhed og alt for lidt på at skabe varige arbejdspladser i udviklingslandene.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances udenrigs- og udviklingsordfører, Mette Bock.

"I 50 år er udviklingsbistand givet i den bedste mening, men uden de ønskede effekter. Se bare på Tanzania, som har modtaget dansk bistand i mange år, men på trods af fremragende landsbrugsjord og masser af naturressourcer stadig er et land på et helt uacceptabelt niveau," siger hun til Altinget.dk.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00