Lise Walbom: Vi skal tale os ind i en større global ramme

INDBLIK: Første marts blev Lise Walbom præsenteret som administrerende direktør for det nyoprettede Fødevarepartnerskab. Nu løfter Lise Walbom lidt af sløret for, hvordan hun ser på partnerskabets rolle.

Før sin tid i Dansk Industri har Lise Walbom blandt andet arbejdet i FDB (siden skiftet navn til COOP) og det tidligere Plantedirektoratet, som i dag er en del af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.
Før sin tid i Dansk Industri har Lise Walbom blandt andet arbejdet i FDB (siden skiftet navn til COOP) og det tidligere Plantedirektoratet, som i dag er en del af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.
Sine Riis Lund

Det er helt oplagt at bruge FN-rammen og sige, hvad det så er for konkrete løsninger fødevareklyngen i Danmark skal bringe ud i verden for at bidrage til at løse de globale fødevareudfordringer.

Lise Walbom
Administrerende direktør, Fødevarepartnerskabet
Fakta
Et fødevareland
  • Fødevareklyngen står for cirka 25 procent af Danmarks samlede vareeksport. I 2014 var eksporten på 152 milliarder kroner. Fødevareklyngens vareeksport er mere end fordoblet over de seneste 25 år.
  • Fødevareklyngen skabte i 2014 beskæftigelse til 172.000 personer – 118.000 som direkte beskæftigede og 54.000 i afledte støtteerhverv. Dertil kommer jobs relateret til viden, rådgivning og forskning.

Kilde: Fødevarefortællingen

”Jeg føler mig rigtig godt hjemme her, hvor jeg er nu.”

Lise Walbom har kun haft kort tid som administrerende direktør for Fødevarepartnerskabet, men hun føler sig allerede godt tilpas i sædet.

Samtidigt føler hun sig godt rustet til opgaven. Det handler både om et godt kendskab til de forskellige ben i fødevareklyngen, men også at kunne byde positivt ind med sine evner til blandt andet at opbygge og dyrke positive relationer.

Dokumentation

Om Fødevarepartnerskabet

  • Fødevarepartnerskabet er aftalt i Fødevare- og landbrugspakken fra december 2015 mellem Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.
  • Det er et privat partnerskab, der skal arbejde for hele den danske fødevareklynge efter samme model som State of Green, der arbejder for at øge eksporten af grøn teknologi.
  • Partnerskabet tegnes af en bestyrelse, der består af Arla, Danish Crown, DLG, Carlsberg, NNF, DI, Landbrug & Fødevarer, Miljø- og Fødevareministeriet, Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet.
  • Formand for bestyrelsen er Torben Ladegaard, der er tidligere topchef i FOSS.
  • Parterne bag Fødevare- og landbrugspakken har afsat 20 millioner kroner til partnerskabet i en periode på fire år. De private virksomheder og organisationer skal bidrage med et tilsvarende beløb.

 Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00