Milliardregning til arbejdsgiverne udløser radikal kritik af regeringen

FINANSLOV: Regeringen vil hente en halv milliard kroner årligt ved at forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med 10 dage. Det vil gøre arbejdsmarkedet mindre rummeligt, advarer Radikale, som kræver forslaget slettet fra finansloven. 

Højere udgifter til sygefravær vil få arbejdsgivere til at fravælge skrøbelige kandidater, mener den radikale finansordfører Sofie Carsten Nielsen.
Højere udgifter til sygefravær vil få arbejdsgivere til at fravælge skrøbelige kandidater, mener den radikale finansordfører Sofie Carsten Nielsen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

"Det er en rigtig dårlig idé."

Den radikale finansordfører Sofie Carsten Nielsen lægger ikke skjul på, at hun er lodret uenig i regeringens finanslovsforslag om at forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode fra 30 til 40 dage.

"Det er jo en skat på det rummelige arbejdsmarked. Ét er arbejdsudbuddet, men jeg er egentlig mere optaget af, at virksomhederne bliver mere tilbageholdende med at ansætte mennesker, som måske er lidt mere skrøbelige, men sagtens kan og vil bidrage," siger hun.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00