Minister afviser eksperters kritik af datafremstilling i asylrapport: Tallene viser, vi kan hjælpe flere for de samme penge

Det giver god mening at se på, hvad man kan få for de penge, der bliver brugt på at huse flygtninge i Danmark, hvis de i stedet blev brugt i nærområderne. Sådan lyder det fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S), som afviser forskeres kritik af Udenrigsministeriets fremstilling af data.

"Hvis vi kigger tilbage på 2016, blev der trukket næsten tre milliarder kroner af udviklingsbistanden til asylansøgere i Danmark. De penge kunne ikke bruges på verdens fattigste," siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S). 
"Hvis vi kigger tilbage på 2016, blev der trukket næsten tre milliarder kroner af udviklingsbistanden til asylansøgere i Danmark. De penge kunne ikke bruges på verdens fattigste," siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S). Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

For at undgå ulandsbistanden igen skal betale milliarder for asylansøgere i Danmark, som det var tilfældet i 2015 og 2016, da flygtninge gik på de danske motorveje, er det nødvendigt at få et nyt asylsystem, som asylbehandler i tredjelande.  

Derfor giver det god mening af se på, hvad man kan få for de penge, der bliver brugt på at huse flygtninge i Danmark, hvis de i stedet blev brugt i nærområderne.  

Det forklarer udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S), der afviser kritik fra to forskere, som har kaldt Udenrigsministeriets fremstilling af data i en asylrapport for at være “en umulig sammenligning” og “politisk kommunikation”. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00