Nationale asyludgifter fra bistandskassen skal strømlines

DEFINITION: De såkaldte DAC-lande er blevet enige om blandt andet at tælle visse militærudgifter med som bistand, mens nationale asyludgifter skal gøres mere gennemsigtige. Få et overblik her.

DAC-landene vil blandt andet skabe mere gennemsigtighed i, hvilke asyludgifter der kan tælles med som udviklingsbistand.
DAC-landene vil blandt andet skabe mere gennemsigtighed i, hvilke asyludgifter der kan tælles med som udviklingsbistand.
Kasper Frandsen

Der er efter mødet i OECD’s udvalg for udviklingsbistand (Development Assistance Committee, DAC) i Paris den 18.-19. februar 2016 langt op til ændringer af, hvad der skal tælles med udviklingsbistand eller ej.

Definitionen af ulandsbistand skal ifølge en erklæring fra DAC-landene være med til at tilskynde til flere private investeringer, tilpasning til de nye FN-verdensmål samt kæmpe mod faldende bistand til de allerfattigste lande.

Fred og sikkerhed
DAC-medlemmerne blev enige om at opdatere definitionerne af, hvornår udgifter til ’fred og sikkerhed’ kan rapporteres som ODA. Dette omfatter at foretage ”små justeringer”, der ifølge notatet handler om at gøre bistanden til udviklingsarbejde mere effektiv i skrøbelige og konfliktramte områder.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00