Ny debat: Kan EU løse flygtningekrisen?

DEBAT: Et nyt hold af debattører sætter fokus på flygtninge- og migrantkrisen. Er der brug for fælleseuropæiske løsninger, eller er nationale stramninger vejen frem? Mød panelet her. 

EU har sat hårdt ind for at stoppe de to seneste års store strømme af flygtninge og migranter til Europa. 

Men den hårde kurs ser ikke ud til at have bremset strømmen. Til gengæld har det presset folk ud på farligere ruter, lyder det i DIIS-rapporten ’Europa and the refugee situation – Human security Implications’

Altinget sætter fokus på flygtningekrisen og har spurgt et nyt hold af debattører: Er de store strømme af flygtninge og migranter mod Europa et problem, og hvordan løser vi det i så fald? Er der brug for nationale stramninger og grænsekontrol eller er fælleseuropæiske løsninger den eneste vej at gå? Og hvad med Tyrkiet-aftalen? Virker den efter hensigten, eller har den blot presset flygtninge og migranter ud på farligere ruter?

Mød panelet her.

Andreas Kamm
Generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp. Andreas Kamm er cand.mag. i historie fra Odense Universitet. Han har arbejdet for Dansk Flygtningehjælp siden 1979 og har været generalsekretær siden 1998.

Morten Kjærum
Direktør for Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law. Morten Kjærum er tidligere direktør for Institut for Menneskerettigheder og direktør for EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Hans Lucht, Nauja Kleist og Ninna Nyberg Sørensen
Seniorforskere ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og forfattere til rapporten ’Europa and the refugee situation – Human security Implications’ om EU's flygtninge- og migrationspolitik.

Uffe Østergaard
Historiker med speciale i europæisk identitets historie. Uffe Østergaard er professor i europæisk og dansk historie ved Copenhagen Business School. Han har en ph.d. i historie ved Aarhus Universitet.

Sarah Vormsby
Analytiker i Tænketanken Europa. Sarah Vormsby udarbejder notater og analyser af aktuelle europapolitiske spørgsmål, blandt andet europæisk sikkerheds- og forsvarspolitik. Hun er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet og har en master i konfliktstudier fra London School of Economics and Political Science. 

Jan E. Jørgensen (V)
EU- og menneskerettighedsordfører. Jan E. Jørgensen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han har en juridisk embedseksamen fra Københavns Universitet og er tidligere advokat. 

Morten Helveg Petersen (R)
Medlem af Europa-Parlamentet. Morten Helveg Petersen har været medlem af Folketinget for Radikale fra 1998-2009. I tiden efter Folketinget var han direktør for Foreningen af Danske Interaktive Medier og fra 2011 viceadministrerende direktør i Danske Medier. Han er uddannet cand.polit.

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet. Anders Vistisen er tidligere landsformand for DF Ungdom og har desuden været juridisk konsulent ved EFD-gruppen i Europa-Parlamentet. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Forrige artikel Vestas: Udviklingslandene kalder på danske energiløsninger Vestas: Udviklingslandene kalder på danske energiløsninger Næste artikel DF: For eliten kommer migranterne altid i første række DF: For eliten kommer migranterne altid i første række
 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Eksperttyranni eller reel oplysning ?

  En simpel og civiliseret demokratisk samarbejdsform ,skal ? bevidst manipuleres og splintres til ukendelighed,med alle mulige og umulige beskrivelser af egoisme og sig selv nok politiske holdninger.
  Men selvfølgeligt helt bevidst uden brug af sandheden,så egoismerne med helt ødelæggende virke får fælles helt udraderet som løsningen og det i vort lille paradis ,
  Som STADIG kun er og har været mulig,t at udbygge via samarbejdet næsten uanset ,netop denne form af bevidste politiske syltekrukker,som fjerner al fornuft ,demokrati, og alle muligheder for at skabe et velfungerende samarbejde for løsningen
  Som er den eneste mulige og reelle mulighed for at KUNNE skabe en løsning, hvor alle stort set tilgodeses, dog påstået ,undtagen begærlige og egoisternes fraktioner,og selv at også alle de,, reelt ved at dette er eneste mulige løsning også disse anti alle andre ,end OS SELV ,altså den gamle traver med at det varmer her og nu. OG INTET MER, når bukserne gøre selvskabt våde indefra ,da fremtiden så KUN formes af og udfra disse begærligheder og egoismer ,men ALTID med de HELT manglende løsninger, som når antallet eskalere til størrelser selv egoerne mfl, ikke formår at kontrollere ,selv med vold.
  OG TILTAGER SIG MAGTEN VIA VOLDEN i en tid.
  Så hvorfor ikke bare erkende sandheden , at alle løsninger et eller altid er fælles skabte ,uanset formål og indhold,,, undtaget de egoistiske ,begærlighedernes og ekstremistiske,som vi nu ser udfolde sig overalt i vore såkaldte demokratier og civilisationer,med større og større uligheder og klasse skel/spændinger,så erfaringen er brugelig ,men igen skal alle udenoms egoernes midler atter forsøges,og som altid i historien har vist deres ENESTÅENDE taber egenskaber og desværre er selv disse "udvalg/syltekrukker/flugtveje " ,for at ikke afsløre egoisterne og begærlighedens bære/formidlere, den abslout største modstander mod alt og alle tiltag for og til de civiliserede og demokratiske løsningers muligheder for at være og blive anvendte, selv af ellers ret fornuftige deltagere.
  For hvordan som eks,, kan DK med sin 1/100 del af EU's befolkning selv løse noget som helst ,hvis de øvrige 495 mill styre/reg ikke vil ?.
  Så samarbejdet er eneste mulige løsning for alle EU s medlemmer, alt andet er og bliver kun forhalinger grundet i og af egoismens og begærlighedens kortsigtede forhalingsmanøvre, som altid.
  Og er HISTORISK bevist til fulde ,og er reelt HELE grundlaget både for skabelsen og den fortsatte beståen af EU samarbejdet mellem frie demokratier i Europa.OG DERFOR ER DISSE GRUPPERINGER IMOD DETTE SAMARBEJDE og har ødelagt det bevidst ved ders valgte i parlamentet og alle andre steder,som dog DF var så dumme ,at selv få helt klarlagt ,så alle borgere der vil samt forstod, hvad de reelt er og har som formål mod alle samarbejder.
  Hvor EUROPA indtil skabelsen var den absolut mest krigsførende verdensdel, da USA som også er samarbejde,allerede efter krigen havde formatet, via og fra samarbejdet i selve USA,men udover at FORENE EUROPA ,igen har og svigter i resten af verden.