Ny rapport anbefaler Danmark at gøre klima helt central i udviklingspolitikken

KLIMATILPASNING: Klima og særligt ulandenes tilpasningen til klimaforandringerne skal op på højde med fattigdomsbekæmpelse og migration på den udviklingspolitiske agenda, siger forsker bag ny Diis-rapport om klimatilpasning i udviklingssamarbejdet.

Klima skal helt op på højde med fattigdomsbekæmpelse og sikkerhed på den udviklingspolitiske agenda, mener Diis-forsker Mikkel Funder. 
Klima skal helt op på højde med fattigdomsbekæmpelse og sikkerhed på den udviklingspolitiske agenda, mener Diis-forsker Mikkel Funder. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hidtil har mange tænkt på klimatilpasning som noget med nogle fattige mennesker ude på landet, der skulle have sikret deres landbrug. Det er selvfølgelig også absolut centralt, men vi foreslår, at man også tænker det ind, når man støtter byplanlægning, erhvervssamarbejde, eksportindustrier, infrastruktur og så videre

Mikkel Funder
Seniorforsker ved Diis

Den første del af kampen mod klimaforandringerne er tabt.

De globale temperaturstigninger er uigenkaldeligt begyndt, og derfor skal tilpasning til det forandrede klima i ulandene gennemsyre hele Danmarks udviklingspolitiske portefølje.

Sådan lyder anbefalingen fra seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier Mikkel Funder, der er en af fire forskere bag den nye rapport ’Integrating Climate Change Adaption and Development’, der udkom i sidste uge.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00