Overblik: 200 oprørske forskere, bæredygtige sko og kritik af ngo'erne

VERDENSMÅL: 200 forskere vil gøre op med vækstparadigmet, Ecco lancerer bæredygtige sko, og ngo'ere får kritik for at være kunder i Danske Bank, som er viklet ind i en omfattende hvidvask-skandale.

Mere end halvdelen af de danske ulandsorganisationer på finansloven er kunder i skandaleramte Danske Bank.
Mere end halvdelen af de danske ulandsorganisationer på finansloven er kunder i skandaleramte Danske Bank.Foto: /Altinget/Arthur J. Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Velkommen til dit ugentlige overblik, en hurtig overflyvning forbi store og små historier om verdensmål og bæredygtige investeringer.

Vi starter med 200 forskere, der har fået nok af vækstparadigmet. Europa sunder sig stadig oven på finanskrisen, og vi tager det helt forkerte greb i brug for at holde recessionen på afstand, lyder det.

"Lige nu forsøger vi at stimulere væksten ved at øge gældsætningen, ophæve miljølove, øge arbejdstiden og afvikle det sociale sikkerhedsnet. Dette stædige fokus på vækst for enhver pris splitter vore samfund, skaber økonomisk ustabilitet og underminerer demokratiet," skriver 236 internationale forskere i et åbent brev til de europæiske beslutningstagere.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00