Overblik: Alternativt udspil, globalt paradigmeskifte og ugandisk kamp mod madspild

VERDENSMÅL: Statsministeren skal fremme FN's verdensmål, siger Alternativet, mens SF tror, SDG'erne kan skabe et globalt paradigmeskifte. Og så har en ingeniørstuderende i Uganda fået en idé til, hvordan man kan bekæmpe madspild.

Uffe Elbæk fik placeret sig centralt på den politiske dagsorden i den forgangne uge med sine forslag om at oprette 15 nye ministerier. Her fremhæver man eksplicit, hvordan blandt andet statsministeren skal bidrage til at indfri de 17 verdensmål.
Uffe Elbæk fik placeret sig centralt på den politiske dagsorden i den forgangne uge med sine forslag om at oprette 15 nye ministerier. Her fremhæver man eksplicit, hvordan blandt andet statsministeren skal bidrage til at indfri de 17 verdensmål.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

En hed sommer er så småt forbi, og det betyder samtidig, at dit overblik om verdensmålene og bæredygtig business er tilbage i din inbox.

Vi starter den lille overflyvning hos Alternativet, der har planer om at omkalfatre centraladministrationen ved at oprette 15 nye ministerier. Her lægger Uffe Elbæk blandt andet op til at gøre verdensmålene til en helt central komponent i regeringsapparatet. 

Man introducerer blandt andet ministerier for Grøn Omstilling, Social Retfærdighed, Økonomisk Bæredygtighed, der alle skal arbejde for at indfri FN's 17 verdensmål. Og i Elbæks vision står det også næsten øverst på statsministerens to do-liste at opnå verdensmålene og Paris-aftalen.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00