Rasmus Prehn i samråd: Private investeringer kan ikke løse problemer i udviklingslande alene

KRONER&ØRE: Når Danmark investerer en offentlig bistandskrone i grønne projekter i udviklingslande genererer det 1,5 krone fra private investorer, og den tidligere retorik har været for rosenrød. Sådan lød det torsdag fra udviklingsminister Rasmus Prehn (S) .   

I bedste udviklingsministerstil havde Rasmus Prehn fastgjort symbolet for verdensmålene på sit jakkesæt på torsdagens samråd. 
I bedste udviklingsministerstil havde Rasmus Prehn fastgjort symbolet for verdensmålene på sit jakkesæt på torsdagens samråd. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Lad mig slå fast, at private investeringer ikke kan håndtere udfordringerne i udviklingslandene alene. Det har vi brug for en klar erkendelse af.

Rasmus Prehn
Udviklingsminister (S)

”Lad mig slå fast, at private investeringer ikke kan håndtere udfordringerne i udviklingslandene alene. Det har vi brug for en klar erkendelse af.”

Sådan lød det indledningsvis fra udviklingsminister Rasmus Prehn (S), da han torsdag var kaldt i samråd om finansiering af grøn omstilling i udviklingslande.

Det spørgsmål, han skulle besvare gik på, hvor mange private kroner, man kan få til at følge efter hver enkelt offentlig krone, når der skal laves investeringsprojekter med vindmøller, solenergi eller vandrensningsanlæg i udviklingslandene.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00