S sender byge af spørgsmål om udenrigsbesparelser

BESPARELSER: Udenrigsministeriets nylige spareplan rammer særligt arbejdet i Mellemøsten og arbejdet med den globale nedrustning. Det får nu Socialdemokraterne til at afkræve udenrigsministeren en lang række svar om konsekvenserne. Se dem her.

Socialdemokraternes udenrigsordfører, Mogens Jensen, er blevet inspireret til 10 ministerspørgsmål af den interne spareplan i Udenrigsministeriet. De handler om nedrustning, Mellemøsten og børnebortførelser. 
Socialdemokraternes udenrigsordfører, Mogens Jensen, er blevet inspireret til 10 ministerspørgsmål af den interne spareplan i Udenrigsministeriet. De handler om nedrustning, Mellemøsten og børnebortførelser. Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Af Tine Toft Jørgensen

Der skal spares i Udenrigsministeriet. Men hvad betyder det for nærområderne, børnebortførelser og dialogen med Rusland?

Ikke mindre end ti spørgsmål har den interne spareplan kastet af sig.  

Dokumentation

Besparelserne i Udenrigsministeriet

Før valget lovede Venstres daværende udenrigsordfører, Søren Pind, at man ville styrke Udenrigstjenesten med 70 millioner kroner, som Altinget tidligere har beskrevet. 

Ny plan for ministeriet
Ministeriets ledelse orienterede onsdag 3. februar medarbejderne om sin plan for, hvordan man vil indrette Udenrigstjenesten, når hver 10. stilling skæres væk. Den plan sættes i søen 1. marts og vil være fuldt implementeret fuldt 1. august 2016.

Planen fokuserer på tre områder: Omorganisering, effektivisering og prioritering. Den indebærer ikke mindst en synlig prioritering af ministeriets fremtidige opgaver, baseret hovedsageligt på regeringsgrundlaget og udenrigsminister Kristian Jensens (V) prioriteter.

Læs mere her.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00