Sådan vil NGO’erne øge opbakningen til udviklingsbistanden

STØTTE: Danskernes opbakning til udviklingsbistanden er dalende, og NGO’erne vil derfor være bedre til at fortælle historien om Danmarks rolle i verden. Fire centrale NGO'er giver her deres bud på, hvordan udviklingen skal vendes.

En ny undersøgelse af Wilke for Udenrigsministeriet viser, at antallet af danskere, der bakker op om udviklingsbistanden, er faldende. Fire NGO'er giver her deres bud på, hvordan udviklingen kan vendes. 
En ny undersøgelse af Wilke for Udenrigsministeriet viser, at antallet af danskere, der bakker op om udviklingsbistanden, er faldende. Fire NGO'er giver her deres bud på, hvordan udviklingen kan vendes. Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Danskernes opbakning til udviklingsbistanden er stødt faldende, og det vil NGO’erne på området ændre på.

Det skal bl.a. gøres ved at forklare danskerne, at udviklingsbistand er mere end blot velgørende midler til afrikanske lande. Udviklingsbistanden er en del af et politikområde, der definerer Danmarks plads i verdenssamfundet, lyder det fra fire centrale NGO’er, som Altinget har bedt give deres bud på, hvordan opbakningen til udviklingsbistanden kan øges.

Debatten er blevet aktualiseret, efter en ny undersøgelse af Wilke for Udenrigsministeriet bl.a. viser, at antallet af danskere, der bakker op om bistanden, er faldet fra 69 procent i 2012 til 61 procent i 2014.

Dokumentation

Udvalgte fakta fra undersøgelsen:

* Danskerne støtter fortsat op om udviklingsbistand, men den faldende tendens igennem de seneste fire år fortsætter.

* Det er især blandt mænd og de 18-55 årige, at modstanden imod udviklingsbistanden er størst.

* De danskere, der mener, at vi har en moralsk forpligtelse til at hjælpe andre, er også i højere grad tilhængere af udviklingsbistanden.

* Det er blandt de danskere med en videregående uddannelse, at andelen af tilhængere er størst.

* Danskernes tro på, at udviklingsbistanden hjælper, er faldende.

* Danida og Mellemfolkeligt Samvirke er de to organisationer, der oplever de største fald i kendskabet.

Kilde: ”Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand og forholdene i udviklingslandene”. Rapport udarbejdet af Wilke for Danida.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00