Stor del af "tsunami-reserven" går til Afghanistan og Yemen

RESERVE: Danmark sluttede året med at sende millioner til humanitære kriser i blandt andet Afghanistan, Yemen og Sahel-området. Udenrigsministeriet forventer, at vi når minimumsmålet for ulandsbistand i 2020.

Situationen i Yemen er udråbt som verdens største humanitære krise af FN. Fire ud af fem har brug for nødhjælp, og over halvdelen – 12 millioner mennesker – er afhængige af akut, livreddende bistand. Her en lille, underernæret pige.
Situationen i Yemen er udråbt som verdens største humanitære krise af FN. Fire ud af fem har brug for nødhjælp, og over halvdelen – 12 millioner mennesker – er afhængige af akut, livreddende bistand. Her en lille, underernæret pige.Foto: Khaled Abdullah/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Der må ikke være tvivl om, at Danmark altid skal være parat til at hjælpe, hvis katastrofen rammer. Også når det er sidst på året.

Flemming Møller Mortensen (S)
Minister for Udviklingssamarbejde

Da tsunamibølger fra Det Indiske Ocean skyllede ind over land anden juledag og dræbte omkring en kvart million mennesker, var den danske nødhjælpskasse tom.

Derfor har Danmark siden katastrofen i 2004 gemt et større millionbeløb til årets sidste dage, hvis en ny nødsituation skulle opstå.

Det skete heldigvis ikke i 2020, og derfor bliver pengene fra den såkaldte "tsunami-reserve" – knap 105 millioner kroner – i stedet brugt på nogle af de største humanitære kriser. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00