Tørnæs: "Det er ikke nyt, at man opgør flygtningeudgifter som udviklingsbistand"

INTERVIEW: Nye regler fra OECD ændrer ikke Danmarks praksis i forhold til maksimalt at udnytte muligheden for at opgøre flygtningeudgifter som udviklingsbistand. Vi vil DAC'e så meget, vi kan, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Rasmus Dahl Løppenthin

Der er skabt større klarhed over, hvilke udgifter vi kan opgøre som udviklingsbistand. Og dermed også bedre mulighed for at kunne sammenligne landene imellem.

Ulla Tørnæs
Udviklingsminister (V)

Mandag offentliggjorde regeringen sin tolkning af de nyeste OECD-regler, som præciserer, hvilke udgifter til flygtninge man kan opgøre som udviklingsbistand.

Det såkaldte DAC-direktiv kom i efteråret, og her blev det slået fast med syvtommersøm, at udgifter til afviste asylansøgere og integration af flygtninge ikke kan tælles som udviklingsbistand.

OECD anbefalede samtidig, at medlemslandene allerede implementerede de nyeste regler i deres 2017-rapportering. Og skulle Danmark rette ind efter den opfordring, var forventningen, at det ville efterlade en større regning, hvis vi skulle opretholde målsætningen om at bruge 0,7 procent af vores BNI på udviklingsbistand.

0:000:00