Tørnæs fordeler 90 millioner til nærområder

NØDHJÆLP: De sidste millioner på det ombruste aktstykke, der sender 525 millioner til nærområdeindsatsen, er fordelt af udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Regeringen har nu fordelt de sidste 90 millioner kroner på det stærkt debatterede aktstykke, der flytter 938,3 millioner kroner fra asylområdet i Danmark ud af landet inden nytår.

Pengene går blandt andet en række FN-organisationer, som støtter flygtninge i Somalia, Afghanistan og Libanon, hvor behovene er største.

“Vi har valgt at bevilge 90 millioner kroner til nogle af de lande, hvor behovene er størst, og hvorfra vi modtager allerflest asylansøgere. Gennem FN giver vi derfor støtte til Somalia, Afghanistan og Libanon, hvorfra syriske flygtninge søger videre mod Europa,” skriver udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i en kommentar til Altinget.

I Somalia er situationen meget kritisk på grund tørke, der kan føre til hungersnød, som landet senest oplevede i 2011. Dengang omkom en kvart million mennesker. I Afghanistan handler det om at hjælpe de mange millioner internt fordrevne og tilbagevendte flygtninge, der mangler mad og bolig.

Og i Libanon har regeringen valgt at hjælpe nogle af de mange syriske flygtninge, heraf mange statsløse palæstinenser, som flygter i desperation og med håb om en bedre fremtid.

”Sidste sommer gik der hul på EU’s grænser. Vi husker alle billederne af asylansøgere, der gik på de danske motorveje. Det medfører naturligvis et meget stort pres på udgifterne til asylansøgere i Danmark,” skriver Ulla Tørnæs og fortsætter:

”Derfor er jeg også glad for, at den stramme udlændingepolitik, som regeringen har ført de seneste 18 måneder, har reduceret antallet af asylansøgere markant. For det betyder, at vi kan bruge flere penge på humanitære indsatser i nærområderne.”

Forrige artikel Se lovkataloget for udenrigsområdet Næste artikel Ulandsbistand udsat for tal- og spinkrig Ulandsbistand udsat for tal- og spinkrig
Minister ser positivt på en pulje til studieture

Minister ser positivt på en pulje til studieture

PULJE: Mellemfolkeligt Samvirke foreslår regeringen at lave en særlig pulje til studieture, som skoler kan søge. ”Spændende forslag,” siger udviklingsministeren. Flere partier vil diskutere forslaget under forhandlinger om et prisloft på studieture.