Udviklingsminister på charmetur for at få dansk aftryk på EU’s Afrika-plan

INTERVIEW: EU skal dedikere meget mere af sin udviklingspolitik til Afrika. Det mener udviklingsminister Rasmus Prehn, der nu arbejder for at påvirke EU-Kommissionens kommende Afrika-strategi.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

BRUXELLES: Den danske regerings mission er klar.

EU’s fremtidige udviklingspolitik skal have et klart dansk islæt.

Derfor har udviklingsminister Rasmus Prehn (S) sat gang i et lobbyarbejde i EU-systemet. Det blev skudt i gang, da han fredag rejste til Bruxelles for at udbrede det danske syn på udviklingspolitikken til hele to EU-kommissærer.

Dokumentation

EU’s udviklingspolitik
Afrika er en vigtig prioritet for den nye EU-Kommission, og kommissionsformand Ursula von der Leyen har givet Jutta Urpilainen ansvaret for at formulere EU’s nye Afrika-strategi i samarbejde med EU’s udenrigschef, Josep Borrell.

Derudover har Jutta Urpilainen også fået ansvar for at indgå et samarbejde med de lande, hvorfra en del af den irregulære migration til Europa stammer fra. Det sker med henblik på at styre migrationen i EU.

Endelig skal Jutta Urpilainen også sørge for, at ligestilling og styrkelse af kvinder og piger fortsat er en topprioritet i EU’s udviklingspolitik.

EU’s nuværende udviklingsbudget er på 75 milliarder euro, hvilket svarer til mere end 560 milliarder danske kroner. Danmark bruger 17 milliarder kroner på udviklingsbistand, og 12,5 procent af den pengesum går igennem EU-systemet og udmøntes i EU’s udviklingspolitik.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00