Debat

Ungdomsorganisationer: Vi har brug for din støtte, Kristian Jensen

DEBAT: Med utraditionelle midler og frivillige kræfter kan vi gøre en forskel, der rækker langt ud over Danmarks grænser – men vi har brug for din støtte, lyder det i et åbent brev fra 41 DUF-organisationer til udenrigsminister Kristian Jensen (V).

"Det
frivillige engagement skal prioriteres i udviklingspolitikken for at styrke udviklingssamarbejdet
som en folkesag, hvor ungdomsgenerationer i Danmark og i resten af verden
oplever, at vi kan rykke verden med vores drivkraft," lyder det fra 41 ungdomsorganisationer. 
"Det frivillige engagement skal prioriteres i udviklingspolitikken for at styrke udviklingssamarbejdet som en folkesag, hvor ungdomsgenerationer i Danmark og i resten af verden oplever, at vi kan rykke verden med vores drivkraft," lyder det fra 41 ungdomsorganisationer. Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Minna Møbjerg Stevnhoved
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kære Kristian Jensen, 

Du har rakt hånden ud og efterspurgt input til fremtidens udviklingspolitik. Det er vi glade for, for vi har meget på hjerte.

På tværs af 41 ungdomsforeninger i Danmark har vi tre klare budskaber til den kommende udviklingspolitiske strategi

1.    Gør unge til selvstændigt fokusområde
2.    Prioriter det folkelige engagement i udviklingssamarbejdet
3.    Støt selvstændige puljer for unge i de arabiske lande, i udviklingslandene og i EU's nabolande mod øst. 

Fakta
Deltag i debatten!
Send til indlæg til [email protected]

Vores budskab spænder bredt på tværs af mangfoldige ungdomsforeninger i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. I årevis har vi lagt hjerteblod i en indsats, vi tror på. En indsats, som skaber målbare og omkostningseffektive resultater for børn og unge og de organisationer og samfund, de er en del af.

Hvis Danmark skal bevare sin førerposition i forhold til verdensmålene, er det afgørende, at vi unge spiller en central rolle i udviklingsdagsordenen.

Vi har brug for din fortsatte støtte til DUF som puljeorganisation under DANIDA og som strategisk partner under Det Arabiske Initiativ. 

Unge som fokusområde
Både mod øst og mod syd i Europas nærområder vokser unge op med udsigt til høj arbejdsløshed og sparsomme muligheder for at deltage og få indflydelse i deres samfund. Og de manglende fremtidsudsigter får flere til at vende blikket mod andre lande. 

Vi skal og kan skabe muligheder for unge der, hvor de er, og her kan vores erfaringer fra det danske foreningsliv bidrage med noget særligt. For i det frivillige foreningsliv bliver unge inddraget i forpligtende fællesskaber, som giver dem mulighed for at opbygge kompetencer og lede forandringer i deres samfund.

Det er en opskrift, som virker langt ud over Danmarks grænser. Derfor ser vi klare resultater, når vi gennem ligeværdige partnerskaber støtter demokratisk-sindede unge i andre lande.

Vi ser, at foreningslivet er i stand til udvikle unge ledere med demokratiske værdier og færdigheder, som bliver ressourcer i deres land. At unge piger og kvinder får selvværd og mulighed for at kæmpe for selvstændighed og indflydelse. Og at unge gennem innovative projekter og iværksætteri kan skabe et udviklingsgrundlag for dem selv og deres lokalsamfund.

Prioriter det frivillige engagement
Vores resultater er båret af frivillige kræfter både i Danmark og ude i verden. Af unge som engagerer sig, fordi de vil gøre en forskel for andre unge. Det gør indsatsen omkostningseffektiv og bidrager til at engagere et bredt udsnit af almindelige unge i demokrati- og udviklingsarbejde.

Som frivillige i ungdomspolitiske, spejder-, landbrugs-, studenter-, handicap-, sociale, udvekslings-, kirkelige og kulturelle organisationer lægger vi vores engagement i det mangfoldige danske foreningsliv. Og når vi får mulighed for at indgå i internationale partnerskaber, skubber det udviklingssamarbejdet og dets resultater ind i dagligstuen, i spejderhytten, på generalforsamlinger og i medlemsblade. Det gør udviklingsarbejdet forståeligt, nærværende og engagerende og er med til at sikre udviklingsbistandens fortsatte opbakning og relevans.

Det frivillige engagement skal prioriteres i udviklingspolitikken for at styrke udviklingssamarbejdet som en folkesag, hvor ungdomsgenerationer i Danmark og i resten af verden oplever, at vi kan rykke verden med vores drivkraft.

Støt selvstændige puljer til unge
Gennem et foreningsdrevet engagement når vi langt for få midler. Vores partnerskaber er drevet af unge, som på tværs af grænser udvikler stærke kompetencer, udfordrer hinanden og skaber stærke fælles løsninger. Hvis unge fortsat skal engagere sig i udviklingsarbejde, er der brug for politisk prioritering og støtte til en ramme, som er tilpasset unge og ungdomsforeningers præmisser.

Gennem DUF får vi støtte til at skabe solide resultater for unge i Mellemøsten, Nordafrika og udviklingslandene. Det er resultater, som for størstepartens vedkommende ikke ville være mulige uden DUF som ungeaktør og bindeled mellem ministerielle krav og udviklingsfaglig viden.

Vi håber på din opbakning til, at vi unge, utraditionelle aktører fortsat kan engagere os i udviklingssamarbejde og gøre en forskel med få midler 

Vi har brug for din fortsatte støtte til DUF som puljeorganisation under DANIDA og som strategisk partner under Det Arabiske Initiativ.

Og vi har brug for din opbakning til, at DUF kan oprette et tilsvarende ungeprogram for EU’s nabolande mod øst, hvor vi kan videreføre vores gode erfaringer og engagement med at skabe demokratiske platforme og give unge alternativer til migration og radikalisering.

Med venlig hilsen,

Adventistspejderne
Afrika InTouch
AFS Interkultur
Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund
Bifrost
Børne- og UngdomsOase
CISV Danmark
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
Dansk Blindesamfunds Ungdom
Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk
Dansk Folkepartis Ungdom
Danske Baptisters Spejderkorps
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
Danske Døves Ungdomsforbund
Danske Studerendes Fællesråd
Dansk ICYE
De grønne pigespejdere
Det Danske Spejderkorps
Europæisk Ungdom
Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund
International Medical Cooperation Committee 
Israelmissionens Unge
KFUM og KFUK i Danmark
KFUM-Spejderne
Konservativ Ungdom
Kristeligt Forbund For Studerende
LandboUngdom
Landsforeningen for dramatisk virksomhed
Landsforeningen for Kristne Ungdomsforeninger
Liberal Alliances Ungdom
Luthersk Missions Børn og Unge
Operation Dagsværk
Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening
Radikal Ungdom
Red Barnet Ungdom
Sammenslutningen af Unge med Handicap
SILBA - Initiative for Dialogue and Democracy
Ungdommens Røde Kors
Ungdomsringen
Venstres Ungdom
Youth for Understanding

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00