Om  
Henrik Halkier
Johnny Laursen

Dekan ny formand for DIIS

Henrik Halkier bliver ny bestyrelsesformand for DIIS' bestyrelse. 

Bestyrelsen for DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) har på sit møde 17. september 2018 udpeget dekan Henrik Halkier som ny bestyrelsesformand. Det skriver DIIS i en pressemeddelelse.

Henrik Halkier har været medlem af bestyrelsen siden juli 2018, men kan nu se frem til posten som formand.

"DIIS er en særdeles spændende og internationalt respekteret forskningsinstitution, hvor der foregår rigtigt mange interessante forsknings- og formidlingsaktiviteter – også i samarbejde med andre forskningsinstitutioner i ind- og udland. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet med instituttet og dets dygtige medarbejdere," siger han til DIIS.

Henrik Halkier bliver den femte formand for DIIS' bestyrelse, siden instituttet blev oprettet ved lov i 2002.

Han afløser dekan Johnny Laursen fra Aarhus Universitet, der trådte ud af bestyrelsen efter de maksimale otte år som medlem.

DIIS om sit formål:
DIIS er en uafhængig, offentlig forskningsinstitution, der arbejder med internationale studier. Vi udfører og kommunikerer forskning og analysearbejde inden for globalisering, sikkerhed, udvikling og udenrigspolitik, og indenfor disse områder arbejder vi på at sætte dagsordenen indenfor forskning, politik og den offentlige debat. DIIS deltager i danske og internationale debatter og i akademiske netværk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Halkier

Formand, DIIS, Dekan, professor i turisme, Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Uni., formand for styregruppen, AAU Arctic
cand.mag. i historie og engelsk (Aarhus Uni.), dr.phil. (Aalborg Uni.)

Johnny Laursen

Lektor, historie, Aarhus Universitet
ph.d. i historie

0:000:00