Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Tørnæs: Hjemsendelser er en del af udviklingspolitikken

SVAR:

Regeringen vil belønne de lande, der efterlever deres forpligtelse til at tage imod egne statsborgere. Det siger udviklingsministeren, efter Rasmus Nordqvist har bedt hende forholde sig til en udtalelse fra Inger Støjberg (V).

Tørnæs: Hjemsendelser er ikke et "styrende princip"

SVAR:

Udviklingsministeren afviser, at det enkelte donormodtagerlands modtagelse af statsborgere er et styrende princip for dansk politik om udviklingsmidler i et svar til Rasmus Nordqvist (ALT).

Tørnæs: Vi støtter aktivt EU-fond

SVAR:

Udviklingsministeren noterer sig EU-Kommissionens formands opfordring om at støtte EU's trustfond for Afrika. Danmark gav 45 millioner kroner, da fonden blev oprettet i 2015, skriver ministeren i sit svar til Holger K. Nielsen (SF).

Tørnæs udtaler sig ikke om Danmissions arbejde i Danmark

SVAR:

Udviklingsministeren svarer Naser Khader, at hun kun forholder sig til Danmissions internationale arbejde, og derfor ikke vil svare på, om det er Danmissions opgave at moderere debatten om islam i Danmark.

Tørnæs: Danmark gav 231 mio. til Somalia i 2016

SVAR:

Ministeren for udviklingssamarbejde oplyser til Dansk Folkeparti, at Danmark i 2016 gav 231 mio. kroner til Somalia i udviklingsbistand. Ingen af midlerne blev ydet direkte til den somaliske regering, men gennem Verdensbanken, FN og internationale NGO'er.