Big Bird
Big Bird fra ’Sesame Street’ blev i denne uge ufrivilligt blandet ind i valgkampen, efter at Mitt Romney under sidste uges tv-debat proklamerede, at han ville fjerne den offentlige støtte til programmet. (Foto: Screendump/Youtube)

Da den store gule fugl blev taget som gidsel

Af |
11. oktober 2012 kl. 21:00
KAMPAGNESTRATEGI: Det var hverken økonomien, job, Romneys flip-flops eller Obamas mangelfulde præstation, der blev emnet for ugens politiske kampagne-tv-reklamer. Men derimod en fjerbeslået dukke.
| Flere

LOS ANGELES - Præsident Obama har forsøgt at komme tilbage i form efter at være blevet slået i gulvet rent debatmæssigt i sidste uge. Det har han gjort med en række taler, hvor flere medier peger på, at de så den Obama, som ikke var til stede i sidste uges debat mod Mitt Romney.

Især de venstreorienterede medier angreb Obama for ikke at gå i flæsket på Romneys påståede løse omgang med sandheden. Men Obama valgte at gå en anden vej. Han valgte at gå ned ad Sesame Street.

Vil fjerne støtte til PBS
Romney gjorde det nemlig klart under debatten, at han ville fjerne statsstøtten til public service-stationen PBS, og det gjorde han ved at henvise til ordstyreren, PBS-journalisten Jim Lehrer, og så Big Bird. "I like Big Bird", sagde Mitt Romney, inden han fortalte, at han vil fjerne støtten til PBS i stedet for at "låne penge fra Kina for at betale for det".

Big Bird er den store, godmodige gule fugl i Sesame Street, det både underholdende og undervisende børneprogram, der har kørt på PBS i en menneskealder. Og Obama-kampagnen var ikke sent ude med riven efter debatten, når det gjaldt Romneys "angreb" på Big Bird.

Obama greb chancen
Et par dage efter begyndte der at køre en reklame på tv, der hentydede til, at Romney nu var klar til at gå efter "den største økonomiske svindler af dem alle: Big Bird". Med en ordentlig skovlfuld sarkasme forsøgte Obama-kampagnen på denne måde at vise, at Romney havde fokus på de helt forkerte offentlige udgifter.

Men kampagnen endte med at falde tilbage på Obama-kampagnen selv, og den blev hurtigt fjernet fra tv-skærmene igen.

Fik den modsatte effekt
Folkene bag Sesame Street bad nemlig Obama om at lade være med at benytte deres figurer i valgkampen, da det er vigtigt for Sesame Street at bevare sin politiske uafhængighed. Og kommentatorer fra de politiske medier mente, at Obamas Big Bird-reklame var under lavmålet.

Selv den erklærede venstreorienterede komiker Jon Stewart revsede på The Daily Show Obama-kampagnen for at have udsendt reklamen. I stedet har kampagnen i de seneste dage fokuseret på at få Obamas taler fra den forløbne uge ud i medierne.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK