Turkey
Cobbler blev valgt som den nationale Thanksgiving-kalkun i år. Det skete efter en Facebook-afstemning mellem den og konkurrenten Gobbler, som tabte. Begge kalkuner overlever dog. (Foto: The White House)

Obama benådede Thanksgiving-kalkunen

Af |
22. november 2012 kl. 21:30
TURKEY DAY: En Facebook-afstemning afgjorde, hvilken af de to kalkuner Gobbler og Cobbler, der skulle overleve.
| Flere

LOS ANGELES - I går var det Thanksgiving i USA, og ud over den traditionelle familiemiddag med kalkun, tranebær-sovs og søde kartofler byder dagen også på en anden tradition. Nemlig benådningen af en kalkun.

Obama, der har afvist flere benådningsanmodninger fra fængselsvæsenet end nogen præsident i nyere tid, viste sig dog anderledes nådig over for kalkunerne Cobbler og Gobbler, der således undgår at blive slagtet og blive til Thanksgivning-middagsmad.

Det Hvide Hus havde ladet det være op til befolkningen at afgøre, hvilken af de to kalkuner der skulle overleve. Folk der følger Det Hvide Hus på Facebook kunne således bruge det sociale netværk til at stemme på deres favorit-kalkun.

Nate Silver havde forudsagt sejren
Det blev Cobbler, der vandt, og dermed blev National Thanksgiving Turkey i 2012. Men det betyder ikke, at Gobbler bliver til kalkunsteg. Begge kalkuner får lov at overleve og nyde deres otium på Mount Vernon Estate, der er George Washingtons gamle hus og landbrug.

Obama spøgte med, at Cobblers sejr for længe siden var blevet forudsagt af den efterhånden ret berømte valgstatistiker Nate Silver fra The New York Times.

Traditionen med at benåde en kalkun til Thanksgiving siges at være startet af Abraham Lincolns søn Tad, der blev så ked af, at hans yndlingskalkun skulle slagtes, at han bad præsident Farmand om at benåde den. Hvilket Lincoln så gjorde, og mange præsidenter har gjort siden.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK