Obama
Selvom præsidentvalget har været i gang længe, starter den officielle del af Obamas kampagneaktiviteter først 5. maj. (Foto: Marc Nozell/Wikimedia Commons))

Obamas valgkamp starter 5. maj – officielt

Af |
26. april 2012 kl. 10:00
VALGKAMP: Præsidentens kampagnechef siger, at kampagnen begynder stille og roligt i maj.
| Flere

LOS ANGELES - Og her gik man så og troede, at valgkampen for længst var skudt i gang.

Men det er den ikke officielt endnu, i hvert fald ikke fra præsident Obamas side. Hans egentlige kampagneaktiviteter starter først 5. maj, hvor præsidenten holder to store kick-off-taler på Ohio State University og Virginia Commonwealth University.

Og det er ikke tilfældigt, at Obama vælger netop disse to steder. Obama fører lige nu i Ohio, mens Virginia bølger lidt frem og tilbage. Obama førte med hele 8 procentpoint ifølge Quinnipiac i marts, mens Romney fører med et enkelt procentpoint i Virginia lige nu, ifølge Rasmussen.

Obama har altså en del arbejde at gøre i begge stater, dels for at holde sin føring i Ohio, der nok er den vigtigste svingstat af dem alle, og dels for at tilbagevinde føringen i Virginia. At han så vælger at holde de to rallies på universiteter, er heller ikke tilfældigt. Lige nu går debatten om renteforhøjelser på studielån højt i USA, og Obama satser hårdt på uddannelse i hele sit politiske image.

Ventede på Gingrichs afgang
Men det bliver "ikke en 0-100 km/t-start", hvis man skal tro Obamas kampagnechef, Jim Messina. Det bliver i stedet en "oprampning", sådan at kampagnetoget kommer stille og roligt i gang. Det sagde kampagnechefen til et telefonpressemøde onsdag.

Politiske medier, som blandt andet Politico, har lagt vægt på, at annonceringen af Obamas kampagne-start kom mindre end 24 timer efter, Romney vandt fem delstater i primærvalgene tirsdag aften USA-tid. Obama-kampagnen har altså ventet, indtil Newt Gingrich var helt ude af spillet, før de skød deres kampagneaktiviteter i gang.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK