Obama Ohio
Præsident Obama taler ved et vælgermøde i Ohio, der er en af de vigtigste svingstater i valgkampen. (Foto: The White House)

Øget optimisme giver Obama medvind

Af |
27. september 2012 kl. 22:00
FORBRUGEROPTIMISME: Denne uge startede godt for præsidenten, der har fået yderligere ammunition i kampen mod Romney.
| Flere

LOS ANGELES - Analyseinstituttet The Conference Board, der laver den rapport om forbrugeroptimisme, som flest stoler på i Washington, kunne nemlig komme med godt nyt. Ifølge den seneste rapport er forbrugeroptimismen, når det gælder job, lige nu på det højeste punkt i syv måneder - og en separat analyse fra instituttet viser, at huspriserne så småt er på vej op i USA.

Ifølge Huffington Post er forbrugeroptimismen en af de vigtigste, økonomiske vejrhaner, man skal holde øje med, fordi op mod 70 procent af den amerikanske økonomi er baseret på privatforbruget. Og når folk er optimistiske om fremtiden, tør de godt bruge penge.

Flertal: Landet er på vej i den forkerte retning
De fleste politologer peger på, at amerikanske præsidenter bliver genvalgt på, om folk mener, at tingene ser lysere ud. Og det er lige præcis, hvad ovennævnte rapport viser, at amerikanerne mener lige nu. Det er dog i modstrid med målinger, hvor amerikanerne spørges, om de mener, at landet er på vej i den forkerte retning eller den rigtige retning.

Ifølge Real Clear Politics' gennemsnit af målinger på dette spørgsmål, mener 56,3 procent, at landet er på vej i den forkerte retning, mod 37,6 procent, der mener det modsatte.

Arbejdsløsheden falder fortsat
Mitt Romney har forsøgt at stille denne problematik på spidsen ved at stille vælgerne Reagans klassiske spørgsmål fra 1980-valget: "Har I det virkelig bedre end for fire år siden?" Han stillede spørgsmålet i sin tale på republikanernes konvent.

Men ud over rapporten fra i mandags, landede der en rapport torsdag, der giver Obama yderligere ammunition til at skyde Romneys spørgsmål ned. Arbejdsløshedstallene på nationalt plan faldt mere end forventet i sidste uge ifølge Bloomberg, hvilket modarbejder den tendens til opbremsning i væksten, som jobmarkedet ellers har oplevet på det seneste.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK