Big Bird
En af valgkampens hotteste emner på de sociale netværk var Big Birds overlevelse. Billeder som det ovenfor blev spredt over hele verden. (Foto: Quickmeme.com)

PBS, NPR og Big Bird blev reddet

Af |
8. november 2012 kl. 21:30
MEDIESTØTTE: Et af de mest realpolitisk betydningsløse valgemner blev et af dem, der optog folk mest på de sociale medier.
| Flere

LOS ANGELES - Big Bird får lov at stadig at lære fra sig om godt og ondt og om alfabetets fortrinligheder i det populære børneprogram 'Sesame Street'. Med Obamas genvalg har de to public service-stationer PBS og NPR nemlig fået reddet deres støtte fra den amerikanske føderale regering.

PBS og NPR blev en del af valgdebatten, da Mitt Romney under den første TV-debat sagde, at han ville fjerne støtten til de to medieorganisationer, hvis han blev valgt. Også selvom han indrømmede, at han godt at kunne lide Big Bird, den store, godmodige fugl fra 'Sesame Street', der sendes på PBS.

Kan klare sig uden
PBS og NPR ville formodentlig have overlevet alligevel, selvom Romney havde vundet. Dels fordi han næppe ville have fået et stop for støtten igennem Kongressen, og dels fordi de to stationer faktisk godt kan klare sig uden støtten fra USA's føderale regering. Langt størstedelen af finansieringen til National Public Radio og Public Broadcasting Service kommer nemlig fra fonde og private donorer.

Desuden ville det næppe have gjort en stor forskel i forhold til besparelser at skære støtten væk. Som en talskvinde fra PBS forklarede efter Romneys udtalelse, så udgør PBS' statsstøtte 1/100 af 1 procent af statsbudgettet.

Alligevel blev kampen om Big Bird noget, internetbrugere rundt om i USA tog til sig, og adskillige memes blev kastet rundt på de sociale netværk. Da Barack Obama brugte Big Bird i en TV-reklame, gik det dog over stregen for PBS, der ønsker at fastholde deres politiske neutralitet, og de bad Obama-kampagnen stoppe reklamen.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK