KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Tine Hessner

forRadikale Venstre
Kommune: Furesø Kommune
Beskæftigelse: Privat ansat/selvstændig
Tag Kandidattesten for Furesø Kommune og sammenlign med kandidatens svar
  • Kommunalvalg 2009
  • Kommunalvalg 2013
  • Kommunalvalg 2017
  • Kommunalvalg 2021

56 år

Kandidat-/masteruddannelse

Tine Hessner stiller også op til regionalvalget

VALGRESULTAT

Tine Hessner fik fjerdeflest stemmer i Furesø

Radikales spidskandidat Tine Hessner blev med 735 personlige stemmer kommunalvalgets fjerdestørste stemmesluger i Furesø Kommune. Tine Hessner blev dermed genvalgt som det ene af Radikales to mandater i Furesø. Partiets andet mandat gik til Anders Medum Groth.


Ved fem af kommunens syv afstemningssteder opnåede Tine Hessner flere personlige stemmer end Radikales øvrige kandidater.


Fremgang i personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 blev Tine Hessner valgt med 478 personlige stemmer, det svarer til en fremgang på 257 stemmer.


Radikale fik 9,3 % af stemmerne i Furesø, 2,6 procentpoint mere end ved 2017-valget og 3,7 procentpoint mere end på landsplan. Tre fjerdedele af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de otte opstillede kandidater, heraf gik 46 % til Tine Hessner.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Politik handler for mig om at gøre en forskel med afsæt i socialliberale værdier i tæt, nysgerrig dialog med borgere. Lokalt, med blik for de større dagsordener som klima, beskæftigelse og børns opvækst. Jeg har altid været foreningsaktiv og engageret i verden omkring mig. Sidder i byrådet i Furesø som udvalgsformand for Kultur, Fritid og Idræt, i Økonomiudvalg, Skole og Erhverv. #StærkGrønFri

Politiske mærkesager

Grønt, klimabevidst Furesø

1. Mere naturpleje & biodiversitet 2. Mere ambitiøs klimapolitik – regnvandshåndtering / LAR løsninger 3. Støjgener skal nedbringes 4. Fjernvarme til flere 5. Co2- neutral kommune

Frit og stærkt Furesø - med valgmuligheder

1. Et friplejehjem - vi skal matche behovet i tide 2. Mere musik i børnelivet - det stimulerer selvværd og nysgerrige børn 3. Folkeskolerne i Furesø skal have bedre fysiske rammer og give lærerne mulighed for at udvikle ALLE børn 4. Mere tillid og mindre kontrol. Vi skal stole på de fagprofessionelle og fjerne nogle af dokumentationskravene

Tænk Nyt i Furesø

1.. Vi skal have en ungdomsuddannelse til Furesø 2. Vi skal have et attraktivt ungemiljø med ungecafé 3. Furesøs skoler, plejehjem og institutioner skal være attraktive arbejdspladser som kan tiltrække hænder 4. Lokale netværk af ”Kulturvitaminer” skal skabe jobs og mental sundhed 5. Vi skal satse på Offentligt Private innovationssamarbejder

Hvad er din vision for din kommune?

Et bæredygtigt, C02-neutralt, klimabevidst Furesø som går foran på grøn omstilling. Et godt, grønt sted at bo med stærke fritidsmuligheder for ALLE aldre og gode skoler og dagtilbud. Vi har entreprenante selvstændige & en Filmstation som kan blive et knudepunkt for filmbranchen i Danmark. Det skal udvikles. Vi mangler en ungdomsuddannelse, en velfærdsuddannelse og et friplejehjem.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Socialdemokratiet har haft posten i 12 år og vi har samarbejdet rigtig fint - også med Konservative og Enhedslisten. Socialdemokratiet nærmer sig dog et absolut flertal, hvilket kan mærkes og ikke er sundt for en kommune. Jeg tager gerne selv opgaven, hvis den byder sig, da jeg kan samle midten og sikre alle partier indflydelse.

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Økonomi
Børn/Skole
Fritid/Idræt

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Tine Hessner

Lone Dybkjær.

Hvem er din favorit musikartist/band

Tine Hessner

Norah Jones & Ed Sheran

Hvad er din favoritfilm

Tine Hessner

for tiden - why women kill!!!

Hvem er din favoritforfatter

Tine Hessner

Min veninde Charlotte Gallinas debut, "Alt kan ske på en tirsdag"

Hvad er dit favorit TV-program

Tine Hessner

OK - indrømmet - jeg elsker presselogen om søndagen!

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Tine Hessner

P1 - Brinkmans briks

Hvad er din favoritsport

Tine Hessner

Idrætsgymnastik - Atletik - Fodbold. Jeg har selv dyrket det første og lavet en del flik-flak i fortiden, inc. at være dommer og elitetræner.

Hvad er din favorit rejsedestination

Tine Hessner

Aalborg - for at besøge min datter. Og nå ja, ellers gerne Lanzarote....

Kandidatens svar

1

Flere offentlige områder, udover legepladser og idrætsanlæg, skal være røgfrie i Furesø Kommune

Mit liberale sind tager over. Selvfølgelig siger vi nej tak til hensynsløs rygning, hvor man bliver uforskyldt passiv ryger. Men...jeg synes det er en ikke-retmæssig indskrænkning af folks privatliv, hvis man feks. ikke må ryge på Værløse bymidte. Og nej, jeg er ikke selv ryger - og har aldrig været det.
Tine Hessner
2

Furesø Kommune skal bruge flere penge på idrætsområdet

Idræt er bare en genvej til rigtig meget godt. Fysisk og mental sundhed, fællesskab.. Både i den organiserede, foreningsdrevne idræt - hvor vi har følelsen af "at høre til og være savnet, hvis man ikke er der" og den ikke-organiserede, altså der hvor vi alle kommer ud og bevæger os på en nem måde. Det er oplagt, at kommunen etablerer faciliteter som kan komme borgerne til gavn - fra små multibaner, til kunstgræsbaner, til fastholdelse af vores to svømmehaller og svømmesale. Aktuelt har flere foreninger gode ideer og langt om lige ser det ud til at Furesø Skatepark snart kan sætte første spadestik i jorden. Forholdene omkring Furesøbad er trange - også for vores søsportsklubber. En visionsproces skal føre til renovering og ombygning af omklædningsfaciliter mm - og formentlig en udvidelse hvis det står til Radikale Venstre. Indenfor idrætten er der mange, mange frivillige som får dagligdagen vil at fungere. Det skal være nemt at være frivillig - og man skal føle sig værdsat. Det er nok i første omgang en opgave for den enkelte forening, men der hvor kommunen kan hjælpe skal det ske og det er bla. ved at stille faciliteter til rådighed og sikre en god kommunikation, tilbud om videndeling og så en anerkendelse som feks. kunne være i form af en årlig frivlligfejring.
Tine Hessner
3

Det skal være gratis at parkere med elbil på offentlige parkeringspladser

...ja...og så er parkering i Furesø jo gratis de fleste steder for alle. Så spørgsmålet giver måske ikke så meget mening her?
Tine Hessner
4

Kommunen skal gøre det billigere at drive virksomhed

Ja, det skal være attraktivt at drive virksomhed i Furesø, men...det er ikke økonomien der alene gør det. Virksomhederne selv fortæller at det handler mere om korte sagsbehandlingstider, effektivt jobcenter rift at kunne rekruttere medarbejdere, ordentlig infrastruktur og parkeringsforhold - og boliger til nogle medarbejdere.
Tine Hessner
5

Kommunen skal sikre, at folkeskoleklasserne er bredt socialt sammensatte

Mangfoldighed og diversitet er en gave. Vi skal derfor ikke være bange for feks. at justere på skoledistrikter, hvor det kan give mening. Der er bare et andet princip også - nemlig geografisk nærhed til skolen, fordi det alt andet lige er i lokalområdet, man også finder sine kammerater, går til de samme fritidstilbud, har nogle at følges med mm. Den variant vi har lavet af "Københavnermodellen", hvor forældre kan tilbydes at deres børn får plads på anden folkeskole er jeg spændt på, hvordan vil udfolde sig.
Tine Hessner
6

Furesø Kommune skal fremme opførelsen af flere almene boliger

VI har udvidet rigtig meget de seneste år. Jeg tænker Furesø er ved at være mættet generelt set.
Tine Hessner
7

Arbejdsløse skal sendes i nyttejob så hurtigt som muligt

Der er meget forskel på ledighed i forskellige faggrupper. Som professionel karriererådgiver er det min erfaring at de fleste gerne vil føle sig nyttige, efterspurgte og yde en indsats. Men det er også min erfaring at det at søge job er et fuldtidsjob i sig selv. Jeg synes det giver mening at man som ledig kan bidrage til feks. foreningsliv og frivilligt arbejde, mens man er ledig i større omfang end i dag. Min hele generelle tilgang til bekæftigelsesindsatsen er, at den skal hjælpe folk med at finde det rigtige job, som de vil lykkes i, motiveres i og blive længe i. Det er målet, og derfor skal brugen af nyttejobs overvejes kraftigt gift om det gør den ledige mere jobparate. Frivilligt arbejde i feks. humanitære organisationer, er bedre, da det heller ikke tager jobbet fra andre, men det skal ikke være på fuld tid, hvis det står til mig.
Tine Hessner
8

Det skal være muligt at få tilskud til at passe sine børn hjemme som alternativ til daginstitution

Det er forældrenes eget valg, hvor de vil have passet deres børn, men mit håb er at vores dagpleje og dagtilbud er så attraktive at evt. hjemmepasning ikke er resultat af et fravalg - men et aktivt tilvalg. Derfor ønsker jeg også at vores tilbud er forskellige - at vi fortsat både har store og små daginstitutioner, integrerede og ikke-integrerede.
Tine Hessner
9

Privatskoler i Furesø Kommune bidrager til social ulighed

VI har to privatskoler i Furesø. Marie Kruse, som vi har en partnerskabsaftale med, og så den relativt nyetablerede Farum Lilleskole. Som radikal ser jeg gerne at folkeskolen er et førstevalg, et tilvalg, men anerkender også, at privatskoler nogle gange kan tilbyde noget andet, en særlig pædagogik, mindre klasser eller andet. Når det kommer til ulighed, så er der ingen tvivl om, at der er udfordringer i Farum. De omkringliggende folkeskoler skal derfor være stærke og attraktive. Det søger vi at tilskynde gennem feks. en socialøkonomisk baseret tilskudsmodel til vores skoler. Det bakker jeg op om som radikal, at vores folkeskoler i mere udsatte områder tildeles flere midler. Radikale Venstre hylder også mangfoldighed og har sikret Farum Lilleskoles nuværende placering.
Tine Hessner
10

Der skal investeres mere i kulturlivet i kommunen end i dag

Kulturliv er mange ting - både oplevelser, fællesskab - mulighed for at være medskaber eller tilskuer. Og det i alle aldre. Vi har to kulturhuse med hver deres profil - Galaksen i Værløse og Farum Kulturhus i Farum. Vi har Musikskole, tre biblioteker, gallerier, Skovhuset Kunst & Natur, og Europas eneste Immigrantmuseum med fantastiske historier - også aktuelle - om ind- og udvandring fra Danmark. I vores kulturhuse må åbningstiderne gerne udvides. Og så har vi den foreningsdrevne kultur som har en spændvidde fra bridgeklub, keramik, modeljernbaner til træ- og metal laug. Vi har teaterforeninger, jazz-klubber, danseforeninger og en række humanitære foreninger. Alle yder et kæmpe bidrag til den mentalt og fysiske sundhed for Furesø borgere og for sammenhængskraften i lokalesamfundene. De lokalhistoriske foreninger i både Farum og Værløse, samt Jonstrupsamlingen og Flyhistorisk forening i Hangaren holder ogs fast i historien og binder bro til nutiden. Kulturen blomstrer helt af sig selv, hvis vi sikrer gode lokaler og jeg kunne godt ønske mig et foreningshus - eller to.... Endelig synes jeg vi har et efterslæb ift kunst i byrummet og ærgrer mig stadig over at Socialdemokratiet og Venstre nedlagde vores Egnsteater Undergrunden.
Tine Hessner
11

Der skal bruges flere penge på biblioteker

Vores niveau for biblioteksudgifter i Furesø er fint- og det skal det også være! Furesø er der rigtig mange der benytter sig af biblioteksudlån, både fysisk og digitalt. Vi havde ca. 200.000 fysiske udlån i 2020. VI sikrede også at borger kunne hente bør under corona, så snar tiv kunne. fordi det giver livskvalitet for mange. Jeg ser også biblioteket som et samlingssted for borgere som man godt kan dyrke og udvikle endnu mere- vi har også borgerservice på bibliotekerne og man kunne måske endda forestille sig "hjemmearbejdsplads"-muligheder, lektielæsningscafeer, "kom og skriv din ansøgning", netværk for ledige mm. Lun på ord festival og læsearrangementer og litteraturkredse hører også naturligt til her. Vores udgiftsniveau er fint og p.t. rækker pengene godt nok.
Tine Hessner
12

Kommunen skal benytte sig af mere frivilligt arbejde på plejehjem

...vi skal ikke stille frivilligt arbejde som et krav - så er det jo netop ikke frivilligt!!! Men vi må gerne gøre det nemt at være besøgsven, historieoplæser, kommer forbi og spille klaver eller andet. Det kan gøre en stor, positiv forskel for vores borgere på plejehjem.
Tine Hessner
13

Kommuneskatten i Furesø Kommune skal sænkes

Skatteniveauet er fint - jeg synes vi får meget velfærd for pengene.
Tine Hessner
14

Der skal indføres minimumsnormeringer i kommunens SFO'er

Der skal sikres flere hænder - og endnu mere kvalitet i fritidspædagogikken. Jeg er lidt imod minimumsnormeringstankegangen, fordi den kan blive meget rigidt ift. hvordan og hvornår man tæller. Vi risikerer, at kvantitet står over kvalitet. Men når det er sagt, så er det mit indtryk at der mangler hænder og de må gerne være uddannede. Det er kun rimeligt at vores børn mødes af professionelle voksne, ikke fordi de skal "lære" alt muligt, men fordi det er voksne der forstår hvad der rører sig i forskellige aldersgrupper og indbyrdes relationer, og hvordan samfundsudviklingen på godt og ondt præger vores børn. Flere hænder vil være med til at sikre at alle børn mødes med nærvær, i øjenhøjde - og hver dag. Det er den rigtige vej frem.
Tine Hessner
15

Kommunen skal investere mere i eliteidræt og opdyrkning af talenter

Eliteindsatsen i Furesø ligger meget decentralt i de enkelte klubber og foreninger. Vi har dog netop etableret en idrætstalentlinje på folkeskolerne i samarbejde med klubberne som jeg har gode forventninger til. Vi sikrer hermed rammer for hyppigere træning for elitebørn, klubberne står for træningen og skolerne giver fri til det.
Tine Hessner
16

Furesø Kommune skal modtage flere flygtninge end i dag

Så ja, vi kan modtage flere flygtninge, vi er dygtige til at integrere dem både i skoleklasser, via jobcenter og i samarbejde med bydelsmødre. Vi er en ressourcestærk kommune og vi kan sagtens rumme flere end de 2-4 flygtninge vi har fået om året de seneste år. Det er nærmest skammeligt, men er en konsekvens af S-regeringens fremmedfjendtlige indstilling og manglende hjerte når det gælder at se ud over Danmarks grænser. Radikale Venstre stillede forslag i Furesø Byråd om, at vi offentligt og offensivt opfordrede Ministeren til at tage imod nogle af Morialejrens børn i Furesø. Det held vedtaget - vi fik flertal for initiativet, ligesom mange andre kommuner gjorde, men Tesfaye har ignoreret kommunernes henvendelser. Populistisk landspolitik af værste skuffe.
Tine Hessner
17

Ældre skal kunne tilkøbe ekstra service på de kommunale plejehjem

Frit valg er grundlæggende værdigt.
Tine Hessner
18

Investering i kollektiv trafik haster mere end udbygning af vejnettet

Kollektiv trafik er fortsat vigtigt, både S_tog, ring 4, måske BRT på Hillerødmotorvejen og vores busbetjening. Samtidig er der også borgere der vil have brug for bil - og ikke skal udskammes af den grund! I Furesø er S-togsbetjeningen blevet forringet -der er færre afgange, og det er en kæmpe ommer, som desværre er svær at gøre noget ved lokalt. BRT-busser og emissonsfrie busser skal vi have mere af - og det skal gå stærkt. P-pladsmuligheder ved togstationer er et kommunalt anliggende -her kan vi gøre mere, både for cykler og biler. Vi oplever stort pas på Hillerødmotorvejen, fordi bilen fortsat er et konkurrencedygtigt alternativ for mange, herunder børnefamilier. Mit håb er, at fleksible arbejdstider - og- former i samfundet generelt vil afhjælpe det, så vi undgår trængsel, nedsætter kørefrekvensen og - kører mere grønt! Om det bliver brint eller el eller....??
Tine Hessner
19

Offentlige kantiner skal indføre mindst to kødfrie dage om ugen

Her er jeg liberal. Jeg vil mene der skal være kødfrie alternativer - så kommer resten af sig selv på sigt. Tvang skal vi ikke have, men gerne "nudge". Alternativ kan man lade de enkelte arbejdspladser afgøre det selv?
Tine Hessner
20

Det er muligt at spare penge i den offentlige sektor, uden at det går ud over velfærden

Kan man spare uden at det går ud over velfærden? Der er et kort og et langt sigte her. Velfærd koster, men vi har faktisk ikke hænderne på sigt. Vi skal investere i teknologi og nye arbejdsformer, som kan hjælpe os yderligere, feks. i hjemmeplejen. Vi kan skabe bedre arbejdsforhold for de ansatte, så de ikke nedslides, eller er syge så ikke skal ud i dyre vikarløsninger. Interne vikarløsninger, gentænkning af arbejdsforholdene og teknologisk udvikling er vejen frem, så nogle opgaver løses på andre måder, både mere effektivt og med en bedre service endda.
Tine Hessner
21

Flere opgaver i den offentlige sektor skal løses af private virksomheder

I Furesø har vi et balanceret forhold mellem opgaveløsning i hhv privat og offentlig sektor. Konkurrenceudsættelse på nogle områder er godt - men vigtigt at vi supplerer med sociale klausuler, feks. krav om elevpladser, fleksjobs mm. Radikale Venstre har bakket op om at hjemtage skolerengøring for at kunne sikre en tilpasset kvalitet undervejs - samt sikre beskæftigelsesprojekter. Det er fornuft. Indenfor velfærdsteknologi bakker vi op om OPP - Offentlig-private partnerskaber ligesom vi har arbejdet for at kommunen anvender flere lokale leverandører i indkøb, når pris og kvalitet matcher.
Tine Hessner
22

Offentlige institutioner tager for mange hensyn til religiøse minoriteter

Jeg oplever ikke at det er en problematik i Furesøs for alvor. Når det handler om kost er det uproblematisk at tilbyde alternativer til feks. svinekød i daginsitutioner og tilbyde koscher-mad på plejehjem. Det er da bare værdigt - og i øjenhøjde. Jeg kunne dog tænke mig at vi feks. tilbød svømning kønsopdelt, da det kunne få flere kvinder til at lære at svømme.
Tine Hessner
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00