Debat

Spot på kommunernes arbejde med velfærdsteknologi

PRÆSENTATION: Ny- og genvalgte politikere, der skal lede arbejdet med velfærdsteknologi i kommunerne, er netop i gang med at lægge linjerne for de næste års arbejde. Det sætter Altinget | Velfærdsteknologi fokus på denne måned.
Foto: Colourbox
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Ny- og genvalgte udvalgsformænd, rådmænd og borgmestre inden for velfærdteknologiområdet har ved indgangen til 2014 trukket i arbejdstøjet. De skal nu lægge linjerne for, hvordan de vil lede arbejdet med velfærdsteknologi i kommunerne.

Det vil Altinget | Velfærdsteknologi gerne være med til at sætte et nødvendigt fokus på.

Hvilke målsætninger har de for de kommende år? Skal der i højere grad satses på implementering af digitale og teknologiske løsninger? Skal velfærdsteknologien i højere grad være vejen til besparelse og erstatte varme hænder, eller skal mere af personalet uddannes i brugen af og implementeringen af velfærdsteknologi i borgernes hjem?

Alle er velkomne til at deltage i debatten. Send en mail til [email protected]

Det nye panel består af syv personer, som efter kommunalvalget i 2013 er blevet valgt som enten udvalgsformand, rådmand eller borgmester inden for de områder, der dækker over arbejdet med velfærdsteknologi. 

Fakta

Fra 14. januar og en måned frem handler Velfærdsteknologidebatten om de ny- og genvalgte politikere, der skal lede arbejdet med velfærdsteknologi i kommunerne.

Velfærdsteknologidebatten på Altinget | Velfærdsteknologi har til formål at fokusere og styrke den politiske og faglige debat inden for velfærdsteknologi i Danmark. Løbende inviterer Altinget l Velfærdsteknologi eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for Velfærdsteknologiområdet.

Se debatten her 

<img align="left" src="@navn=Ninna Thomsen@" />Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.
Ninna Thomsen er leder af SF København. Hun blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation i 2006 og har været sundheds- og omsorgsborgmester siden 2009. Den 1. januar 2014 tog hun fat på en ny 4-årig periode med ansvaret for landets største ældrepleje. Ninna Thomsen står bl.a. i spidsen for en ny 2025-plan for velfærdsteknologi i Københavns Kommune. Ninna Thomsen skriver, at hun ser velfærdsteknologi som en vigtig brik i at kunne udligne de store forskelle i helbred og livskvalitet samt sikre de svageste ældre og de kronisk syge den omsorg og pleje, de har brug for i fremtiden.

<img align="left" src="@navn=Thomas Krarup@" />Thomas Krarup (K), formand for Ældre- og Handicaprådet, Aalborg Kommune. 
Thomas Krarup er uddannet i statskundskab og har en projektlederuddannelse. Han stillede for første gang op til Folketinget i 2007 og Europa-Parlamentet i 2009. Thomas Krarup har siddet i Aalbrog Byråd siden 2010 og blev i 2013 valgt som formand for Ældre- og Handicapudvalget. Ved siden af sit politiske arbejde fungerer Thomas Krarup som økonomikonsulent i Rebild Kommunes centrale økonomikontor.

<img align="left" src="@navn=Lone Glarbo@" />Lone Glarbo (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Favrskov Kommune.
Lone Glarbo er uddannet cand.merc.aud. og har arbejdet både i det offentlige som skatterevisor og i det private som økonomichef i de sidste 13 år. I september 2013 sagde hun op og begyndte i en ny retning og er nu studerende på Optikerhøjskolen. Denne periode er Lone Glarbos tredje i kommunalpolitik. I sidste periode som medlem af Social- og Sundhedsudvalget og i denne formand for dette udvalg.

<img align="left" src="@navn=Leif V. Nielsen@" />Leif V. Nielsen (S), formand for Udvalget Social, Sundhed og Ældre, Lejre Kommune.
Leif V. Nielsen arbejdede ved lokale glarmestre til sin ansættelse i Københavns Politi i 1974. Fra 1978 ansat i Roskilde Politi og fra 1983 ansat som kriminalassistent i Kriminalpolitiet. Siden  1999 har han arbejdet i Bedrageriafdelingen og efter politireformen i Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet på Politigården i Roskilde. Leif V. Nielsen stillede for første gang op til Kommunalvalget i 2001 i Bramsnæs Kommune, hvor han blev medlem af Socialudvalget og genvalgt i 2005. I 2009 blev Leif V. Nielsen formand for udvalget for Social, Sundhed og Ældre i Lejre Kommune og genvalgt i 2013. 

<img align="left" src="@navn=Bent aage rasmussen@" />Bent Aage Rasmussen, formand for Ældrerådet i Svendborg Kommune og formand for DANSKE ÆLDRERÅD.
Bent Aage Rasmussen er uddannet på Skårup Statsseminarium og har været friskoleleder i 32 år. Han skriver, at han altid har deltaget meget i forenings- og organisationsliv, især inden for skole og idræt. Bent Aage Rasmussen blev efter kommunalvalget 2013 genvalgt som formand for Ældrerådet i Svendborg på 9. år. Derudover har han været formand for DANSKE ÆLDRERÅD siden 2013.

<img align="left" src="@navn=vicky holst rasmussen@" />Vicky Holst Rasmussen (S), Formand Social- og Sundhedsudvalget, Egedal kommune.
Vicky Holst Rasmussen er uddannet serviceøkonom og arbejder til daglig i HK Danmark. Hun har været medlem af Egedal kommunalbestyrelse siden sammenlægningen i 2005. Vicky Holst Rasmussen er valgt for Socialdemokraterne og var fra 2010-2013 formand for Familieudvalget. Hun er nu formand for Social og Sundhedsudvalget.

<img align="left" src="@navn=Thorkild Gruelund@" />Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og Seniorudvalget, Hørsholm Kommune. 
Thorkild Gruelund har været medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse siden januar 1994. Ud over at være formand for Social- og Seniorudvalget er han også medlem af Økonomiudvalget og Børne- og skoleudvalget, næstformand for Hørsholm Handicapråd og formand for Omsorgscentret Breelteparken i Hørsholm. Civilt er Thorkild Gruelund selvstændig erhvervsdrivende inden for salg af hobbydrivhuse.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ninna Thomsen

Direktør, Mødrehjælpen
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

Leif V. Nielsen

Viceborgmester (S), Lejre Kommune, menigt medlem, Social, Sundhed- og Ældreudvalget
politibetjent (Københavns Politi 1974), kriminalassistent (Roskilde Politi 1983)

Lone Jeppesen Glarbo

Byrådsmedlem (V), Favrskov Kommune, optiker
cand.merc.aud. (Handelshøjskolen i Århus 1992), optometrist/optiker

0:000:00