2030-Panelet: ”Vi skal være mere solidariske med de unge”

Ungdommen skal skabe, men også leve i en mere bæredygtig og dermed anderledes verden. Derfor skal vi give ungdommen både en stemme og en magt til at definere den verden, påpegede flere af 2030-Panelets medlemmer under en debat i Verdensmålsugen.

2030-Panelet diskuterer vejen til et bedre verdenssamfund under Verdensmålsugen, hvor særligt ungdommen skal spille en væsentlig rolle ifølge panelet. 
2030-Panelet diskuterer vejen til et bedre verdenssamfund under Verdensmålsugen, hvor særligt ungdommen skal spille en væsentlig rolle ifølge panelet. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

”Vi bliver nødt til at give ungdommen mere indflydelse på, hvordan den grønne omstilling kommer til at ændre sig.”

Sådan lød ét af de klare svar fra Anemone Birkebæk, direktør for partnerskaber hos UN Live, da hun blev bedt om at give sine tre bedste bud på konkrete initiativer til, hvordan vi omstiller os til et mere bæredygtigt verdenssamfund i overensstemmelse med FN’s verdensmål.  

Som den yngste deltager i paneldebatten der diskuterede spørgsmålet, ”Hvordan bygger vi et bedre samfund?” under Verdensmålsugen, tillod Anemone Birkebæk sig at tale sig selv ind i den ungdom:

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00