Autoritære kræfters fremmarch stiller store krav til Institut for Menneskerettigheder. Ny direktør vil øge fokus på klima og Østeuropa

Når presset på menneskerettighederne stiger, er det vigtigt at få så meget som muligt for pengene. Derfor vil Mette Thygesen, der er ny international direktør på Institut for Menneskerettigheder øge indsatsen i Østeuropa og have større fokus på klima. Det handler både om hvor donorerne er, og hvor der er reel vilje til at arbejde for menneskerettigheder.

Efter en mangeårig karrierer i det danske embedsværk er Mette Thygesen rykket til Institut for Menneskerettigheder, hvor hun er blevet international direktør. Nu glæder hun sig til at arbejde for en sag i stedet for en politik. 
Efter en mangeårig karrierer i det danske embedsværk er Mette Thygesen rykket til Institut for Menneskerettigheder, hvor hun er blevet international direktør. Nu glæder hun sig til at arbejde for en sag i stedet for en politik. Foto: Institut for Menneskerettigheder
Christina Houlind

Selvom Mette Thygesen er mangeårig embedsmand og diplomat, pakker hun ikke tingene ind.  

“Det går jo virkelig dårligt med demokrati og menneskerettigheder, når man ser ud i verden, og det er jo ikke bare i 2022. Det er gået ned ad bakke i et stykke tid,” siger hun.  

Vi kan gøre en større forskel ved at være mere til stede, hvor der er penge at arbejde for.

Mette Thygesen, International direktør, Institut for Menneskerettigheder

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00