Biden og Frederiksen er enige med Rusland om én ting: Det går dårligt med verdensmålene

De Forenede Nationer har vedtaget en ny resolution, der skal sætte fut i verdensmålene. Men ikke alle nationer er enige om, hvad man bør gøre ved det. Her kan du læse en stribe af verdens lederes udlægning af 2030-målenes krise.

Udenrigsminister Sergei Lavrov er den højest rangerede russer på FN's generalforsamling i år. Udtalelser om verdensmål er uddelegeret til vicepræmierminister Alexey Overchuk. Putin er derhjemme, og det samme er Xi, Macron og Sunak. 
Udenrigsminister Sergei Lavrov er den højest rangerede russer på FN's generalforsamling i år. Udtalelser om verdensmål er uddelegeret til vicepræmierminister Alexey Overchuk. Putin er derhjemme, og det samme er Xi, Macron og Sunak. Foto: Timothy A. Clary/AFP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Bare fordi noget bliver vedtaget i FN's generalforsamling betyder det ikke, at alle lande er enige. Og da slet ikke, at de lægger vægt på det samme.

Generalforsamlingen vedtog under denne uges SDG Summit en deklaration, hvor landene lover at komme op i fart for at nå verdensmålene i 2030.

"Verdensmålene er i fare. Her midtvejs i 2030-dagsordenen er vi alarmerede over, at fremskridt med verdensmålene enten går alt for langsomt eller er faldet under udgangspunktet fra 2015," lyder det i deklarationen.

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00