Nu implementerer regeringen nyt EU-direktiv om måltal for bestyrelser

Danmark skal implementere et EU-direktiv om kønsfordelingen i bestyrelser, men slipper muligvis for kravet om kønsneutrale jobopslag. "Erhvervsstyrelsen vurderer, at Danmark sandsynligvis kan opfylde kravene til undtagelsesbestemmelsen i direktivet," lyder det fra Erhvervsministeriet.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtalte i marts, at Erhvervsstyrelsen undersøgte muligheden for at undtages dele af direktivet. Det ser ud til at lykkedes, bekræfter Erhvervsministeriet.<br>
Erhvervsminister Morten Bødskov udtalte i marts, at Erhvervsstyrelsen undersøgte muligheden for at undtages dele af direktivet. Det ser ud til at lykkedes, bekræfter Erhvervsministeriet.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

At være eller ikke at være nødsaget til at implementere hele EU-direktivet om lige kønsfordeling i de børsnoterede selskabers bestyrelser i dansk lovgivning. 

Det spørgsmål er der nu kommet afklaring på.

"Erhvervsministeriet er i gang med at implementere EU-direktiv om en mere ligelig kønsfordeling blandt ledelsesmedlemmer i børsnoterede selskaber," lyder det i en skriftlig kommentar fra ministeriet til Altinget.

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00