Opsamling på temadebat: Ikke alle er lige håbefulde for LGBTQ+ i verdensmålene

Er det et problem, at ordene “LGBTQ+”, “queer” eller “seksualitet” slet ikke nævnes i hverken de 17 verdensmål eller de 169 delmål? Det spurgte Altinget Verdensmål en række centrale aktører om. Få overblik over temadebatten her.

<div>Debattørerne har blandt andet diskuteret, hvordan man inkluderer queerrettigheder i verdensmålene, når FN’s medlemslande har så vidt forskellige syn på queerpersoner. <br></div>
Debattørerne har blandt andet diskuteret, hvordan man inkluderer queerrettigheder i verdensmålene, når FN’s medlemslande har så vidt forskellige syn på queerpersoner.
Foto: Alet Pretorius/Reuters/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

I verdensmålene står det intet sted sort på hvidt, at målene skal sikre rettigheder til bedre liv og muligheder for minoritetspersoner, når det kommer til køn, identitet og seksualitet.

Derfor har Altinget Verdensmål i denne temadebat sat spot på, hvilke problemer der ligger i, at verdensmålene ikke eksplicit arbejder for LGBTQ+-rettigheder, og om det bør ændre sig i næste sæt mål for 2030. 

Blandt aktørerne er der bred enighed om, at der er brug for at handle på det massive pres, LGBTQ+-rettigheder er under globalt. Der er dog delte holdninger til, om fokus bør være på at inkludere LGBTQ+-personer eksplicit i verdensmålene, eller om kampen i stedet må stå indenfor den gældende ramme.

Altinget logoVerdensmål
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget verdensmål kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00