I Aalborg kan ledige snart låne 50.000 til at starte egen virksomhed

EKSPERIMENT: Vi kan mobilisere skjulte ressourcer ved at møde ledige på deres drøm, lyder det fra Aalborg Kommune, som har fået grønt lys til at yde mikrolån til ledige, som vil springe ud som selvstændige. 

Jobcenter Aalborg blænder om kort tid op for deres egen variant af DR-programmet 'Løvens Hule', hvor arbejdsløse med iværksætterdrømme kan få hjælp til at realisere deres forretningsidéer.

Hvis en arbejdsløs kan overbevise kommunen om, at deres forretningsplan har en realistisk chance for at lykkes, kan de få et mikrolån på op til 50.000 kroner, som skal bruges til at løbe en selvstændig virksomhed igang.

Projektet er blandt de 17, som regeringen netop har godkendt i forbindelse med en ny omgang frikommuneforsøg.

"Frikommuneforsøgene handler om at give kommunerne mulighed for at afprøve nye løsninger. Derfor har regeringen også sagt ja til Aalborg Kommunes ønske om at kunne tilbyde mikrolån til ledige kontanthjælpsmodtagere," siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Ledige har ikke råd til at blive selvstændige
Loven giver i dag kun mulighed for at yde økonomisk hjælp til start af selvstændig virksomhed til personer på revalidering. Men i Aalborg har jobcenteret i en periode også tilladt andre ledige at deltage på de kurser, som revalidenterne har gennemført som forberedelse til livet som selvstændige.

Nu får kommunen også mulighed for at yde mikrolån til ledige på kontanthjælp, dagpenge, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

"Jeg skal ikke sige noget ondt om systemet, men når man møder folk på deres drøm, kan man mobilisere helt andre ressourcer, end man ellers ville kunne," siger Claus Wimmer-Aune, der er projektleder på mikrolåns-forsøget.

Generelt er det en barriere for mange iværksættere at fremskaffe kapital til at afprøve deres forretningsidéer. Den barriere bliver ikke mindre for ledige, som for at få kontanthjælp højst må have 10.000 kroner i opsparing – og som for manges vedkommende allerede står i gæld til det offentlige.

"Så det eneste sted, de kan få et lån til opstart af virksomhed, er jo egentlig hos os," siger Claus Wimmer-Aune.

Ammitzbøll: Mikrolån skal kun gives til realistiske idéer
Økonomi- og indenrigsministeren understreger, at frikommuneforsøget ikke skal være en åben invitation til samtlige ledige, som har lyst til at prøve kræfter med livet som selvstændig.

”Det er vigtigt, at mikrolån kun gives til ledige, som har realistiske forretningsideer og gode forudsætninger for at etablere og drive egen virksomhed. Det har jeg tillid til, at Aalborg Kommune også vil sikre,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Claus Wimmer-Aune forsikrer, at der vil blive tale om en grundig rekrutterings-proces.

For at komme i betragtning til et mikrolån skal den lediges forretningsidé først erklæres egnet, og derefter skal de gennemgå et tre måneders intensivt vejlednings- og opkvalificeringsforløb for iværksættere.

Først derefter vurderes det, om kommunen vil investere i deres virksomhed.

"Det er ikke for alle og enhver. Vi prøver at udvikle en forretning, og hvis ikke vi kan se, at det er en god forretning, som på sigt kan gøre dem selvforsørgende, er det min anbefaling, at de ikke skal starte virksomhed," siger Claus Wimmer-Aune.

Tre ud af fire skal ende som selvforsørgende
Hvis det lykkes at forvandle blot nogle ledige til selvforsørgende selvstændige, vil det også være en god forretning for kommunen. Det er i hvert fald erfaringen fra de hidtidige forsøg med mikrolån til revalidenter.

På bagrund af et projekt i Aarhus har Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA) for eksempel analyseret sig frem til, at det er en overskudsforretning for kommunen, hvis blot seks procent ender som selvforsørgende i løbet af en fem-årig periode.

I det nordjyske rækker ambitionerne dog noget højere. Jobcenter Aalborg forventer at sende 80 ledige på iværksætterkursus – og heraf give mikrolån til tre ud af fire. Ud af dem lyder kommunens egen prognose, at isen kan bære for 45, som inden for 3-5 år ender som selvforsørgende.

Ministeren vil dog ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til, om mikrolåns-ordningen skal udvides til andre kommuner, hvis eksperimentet i Aalborg ender med at bære frugt.

"Formålet med frikommuneforsøgene er, at frikommunerne opnår erfaringer med nye løsninger, der kan komme alle landets kommuner til gavn. Jeg vil nu fokusere på, at frikommuneforsøgene kommer godt fra land. Når forsøget er gennemført, vil vi vurdere, om andre kommuner skal have samme muligheder," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Forrige artikel Fire nye frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet - se dem her Fire nye frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet - se dem her Næste artikel Fond retter fokus på disruption i arbejdsliv og industri Fond retter fokus på disruption i arbejdsliv og industri
 • Anmeld

  Andy James

  LÅNETILBUD

  Er du i nogen form for økonomiske vanskeligheder? Har du brug for et lån til
  Gældskonsolidering, byggeri, fast ejendom lån, refinansiering, personlig
  Erhvervsmæssige formål eller nødpenge? Er du forretningsmand eller
  Kvinder, der planlægger at udvide sin virksomhed, tilbyder vi alle slags lån. Hvis interesseret kontakte os i dag via: andyjameslending@outlook.com for mere information.

 • Anmeld

  robert · lånetilbud

  ceo

  APEX FINANCE, LLC

  Er du forretningsmand eller kvinde? Er du i nogen økonomisk
  Rod eller har du brug for midler til at starte din egen virksomhed? gøre
  Du har brug for lån til at afregne din gæld eller betale dine regninger eller starte en
  God forretning? Har du lav kredit score, og du finder det svært at
  Få kapitallån fra lokale banker / andre finansielle institutter?

  Den gode nyhed er nu, at der ikke vil være noget højere gebyr
  (F.eks. Registreringsafgift, lånebehandlingsgebyr, advokatgebyr osv.)
  Betalt inden dit lån ydes, da vi holder fast i internationale monetære love (Den Europæiske Union, Den Internationale Valutafond).

  Har du brug for et lån eller finansiering af en eller anden grund som:

  A) Personligt lån, forretningsudvidelse,
  B) Business Start-up, Uddannelse,
  C) Gældskonsolidering,
  D) hårde penge lån


  Bedes du kontakte os her på (alexrobert8287@gmail.com), da vi er klar til at tjene dig bedre nu.

  Varme hilsner.
  Hr. Alex Robert

 • Anmeld

  Peter Johnson · loan

  loan

  Hej, Er du træt af at søge lån og Realkreditlån, er du blevet afvist konstant Af dine pengeinstitutter og andre pengeinstitutter tilbyder vi enhver form for lån til enkeltpersoner og virksomheder med lav rente på 2%. Hvis du er interesseret i at tage Et lån, er du velkommen til at kontakte os i dag, vi lover at tilbyde dig de bedste service nogensinde. Bare giv os en prøve, fordi et forsøg vil overbevise dig. Hvad er dine finansielle behov? Har du brug for et forretningslån? Har du brug for et personligt lån? Vil du købe en bil? Vil du refinansiere? Har du brug for et realkreditlån? Har du brug for en enorm kapital til at starte din forretningsforslag eller udvidelse? Har du mistet håbet, og du tror, at der ikke er nogen vej ud, og dine finansielle byrder stadig vedvarer? Tøv ikke med at kontakte os for muligt forretningssamarbejde. Kontakt os via email: peterjohnson6977@gmail.com

 • Anmeld

  fred · kontakt mig nu på min email-adresse cloudloancenter@gmail.com

  kontakt mig nu på min email-adresse cloudloancenter@gmail.com

  Jeg er en potentiel långiver, og jeg giver lån til de fattige og trængende, hvis du har brug for presserende lån, kontakt mig nu på min email-adresse cloudloancenter@gmail.com
  Mit job er at hjælpe de fattige og trængende, så kontakt mig nu

  jeg elsker dig

 • Anmeld

  Howard Mark · 8980774942

  loan offer

  * FOXX Finansiel Lån Tilbud *

     Vi giver udlån med 3% rente, hvis du er interesseret i et lån, er du her ved
  Rådgive at fylde og returnere ansøgningsskemaet til denne Email (foxx.loanfinancialaid@gmail.com) alene for at vide, om du virkelig er interesseret i lån. Jeg er her for at lægge smil i alle triste ansigter.

  FULDNE NAMMER:
  ADRESSE:
  LAND:
  Beløb der behøves:
  Lånets løbetid:
  LÅNETS FORMÅL:
  KØN:
  CIVILSTAND:
  MÅNEDLIGE BETALING:
  TELEFONNUMMER:
  EMAIL:

  Ved at besvare disse detaljer til (foxx.loanfinancialaid@gmail.com)
  Vi skal gå videre til næste trin, hvilket er vilkårene og
  Plan for genbetalingsplan.

  Mr. Howard M Colleman.

  Telefon: +18475128241

 • Anmeld

  Dubril Loan Firm · loan

  dubril Loan

  Vi tilbyder sikrede og usikrede lån til privatpersoner, private og offentlige virksomheder uden sikkerhedsstillelse.
  Vores rente er til en overkommelig pris på 2%, og vores lånsproces / indkøb er det bedste du nogensinde kan få.
  Vi tilbyder ethvert beløb af lån og af en rimelig grund.
  Kontakt os i dag for dit lån via
  Email: dubrilloanfirm@gmail.com

 • Anmeld

  Elena · LÅN

  LÅN

  Kære lånesøgere

  Har du økonomiske vanskeligheder? Vil du starte din egen virksomhed? Dette lånefirma blev etableret menneskerettighedsorganisationer rundt omkring i verden med det ene formål at hjælpe de fattige og mennesker med økonomiske vanskeligheder i livet. Hvis du ønsker at ansøge om lån, skal du kontakte os igen med nedenstående email: elenanino0007@gmail.com

  Navn:
  Det krævede lånebeløb:
  Lånetid:
  Mobilnummer:

  Tak og Gud velsigne
  TILLID
  Elena

 • Anmeld

  Howard Mark · Loan Offer At 3% Interest Rate

  Howard

  * FOXX Finansiel Lån Tilbud *

     Vi giver udlån med 3% rente, hvis du er interesseret i et lån, er du her ved
  Rådgive at fylde og returnere ansøgningsskemaet til denne Email (foxx.loanfinancialaid@gmail.com) alene for at vide, om du virkelig er interesseret i lån. Jeg er her for at lægge smil i alle triste ansigter.

  FULDNE NAMMER:
  ADRESSE:
  LAND:
  Beløb der behøves:
  Lånets løbetid:
  LÅNETS FORMÅL:
  KØN:
  CIVILSTAND:
  MÅNEDLIGE BETALING:
  TELEFONNUMMER:
  EMAIL:

  Ved at besvare disse detaljer til (foxx.loanfinancialaid@gmail.com)
  Vi skal gå videre til næste trin, hvilket er vilkårene og
  Plan for genbetalingsplan.

  Mr. Howard M Colleman.

  Telefon: +18475128241

 • Anmeld

  Johnson · Johnson

  JOHNSON LOAN COMPANY - APPLY NOW

  Velkommen til JOHNSON LOAN COMPANY Jeg har ingen anden måde at kontakte dig
  Og derfor sender jeg dig denne mail i håb om, at det bliver en
  Forretningsforhold vil føre. Samtidig undskylder jeg det
  Ulempe, at denne mail kan forårsage dig. Jeg vil gerne henlede Deres opmærksomhed
  På det faktum, at jeg kan få dig et bestemt lån fra:
  5000 dollars Op til 1.000.000 dollars Refunderes over 10 år (skal diskuteres) på 2%
  Rente per år, vores lån vil tage op til 3 arbejdsdage for alle
  anerkendt
  Kunder over hele verden.
  Du skal lave et lån, være opmærksom på de områder, hvor jeg kan hjælpe dig:
  * Finansiering
  * Fast ejendom lån
  * Investeringslån
  * Automatisk klar
  * Gældskonsolidering
  * Kreditlinje
  * Andet pant
  * Erhvervelse af kredit
  * Personlige lån
  Du sidder fast i banken, og du har ingen fordel af banker eller
  Bedre, dig
  Har et projekt og har brug for finansiering, dårlig kredit eller penge
  At betale regninger, penge at investere i erhvervslivet.
  Så hvis du har brug for et lån, tøv ikke med at kontakte mig
  For at lære mere om mine vilkår. Kontakt direkte med
  Send os en mail til johnsonwilliamsloanfirm788@gmail.com

 • Anmeld

  Soelistyawati · Loan

  Soelistyawati

  Jeg er Soelistyawati fra Danmark. Det er offentligt her, du kan kun få et lån fra Apmex Lånfirma. De er det eneste sande og legitime udlånsfirma, der kan stole på. Jeg fik et 850 millioner lån fra dette selskab med en rentesats på 2%.
  Dette er min email soelistyawati212@gmail.com, kontakt mig for yderligere information eller email Apmex Lånfirma via apmexloanfirm@gmail.com

 • Anmeld

  loan · loan offer

  mr tom

  Har du alle slags økonomiske problemer? Har du brug for et lån til at betale sig
  gæld? er du i en finanskrise? tillid til os at behandle alle typer af
  lån, email os direkte med vores email elvismorganfinance@gmail.com. se
  under. Vi er registreret og
  autoriseret selskab til at udstede et lån på 2%, med en minimumsvarighed på 6
  måneder og en maksimal varighed på 30 år.
  Vi giver lån til et minimum i 2000 til maksimalt 100 millioner.
  tilbyde forskellige tjenester nedenfor *
  Personlige lån (sikkert og usikret)
  * Business lån (Secure and Unsecured)
  * Forbedring af hjemmet
  * Auto lån
  * Ægteskab Mortgage
  * Lån sundhed osv
  Så .. hvis du er interesseret, så kom tilbage til os via vores email
  elvismorganfinance@gmail.com
  og du vil få et lån så hurtigt som muligt

 • Anmeld

  carole DUPONT · Témoignage de prêt d'argent sérieux entre particulier.

  The only honest lender I am a witness I had my loan in 24 hours. E-mail adress : jessicamercier81@gmail.com  

  The only honest lender I am a witness I had my loan in 24 hours. E-mail adress
  : jessicamercier81@gmail.com
   

                                                 Thank you Lord

  I am Mrs DUPONT Carole looking for loan for more than 7 months I have been a lot of times scammed on loan sites by wanting to make a loan at several person but in the end I do not get anything on my account.

  But fortunately I came across a testimony of loan made by Mme chantal BERNET with respect to Mme MERCIER Jessica

  I contacted her and then she told me the procedures I have to do to get the loan what I did to get my 45,000 € loan to carry out my project.

  Reason why I took my time to testify his honesty on the net.

   So I ask all people in the need to contact her at
                                                          E-mail :

                                         jessicamercier81@gmail.com
                                         jessicamercier81@gmail.com

 • Anmeld

  scott jacob · Lånetilbud

  Lånetilbud.

  Email: unitedloaninvestment1@outlook.com
  Ønsker du et personligt / erhvervsliv / investeringslån? Vi har leveret over $ 1 mia. I virksomhedslån til over 15.000 virksomhedsejere ligesom dig. Vi bruger vores egen udpegede risikoteknologi til at give dig det rigtige forretningslån, så du kan vokse din virksomhed. Vores tjenester er hurtige og pålidelige. Lån godkendes inden for 24 timer efter en vellykket ansøgning. Vi tilbyder lån fra et minimumsinterval på $ 5.000 til et maksimum på $ 500 millioner.

  Find du dig selv i en smule problemer med ubetalte regninger og ved ikke, hvilken vej du skal henvende dig til, eller hvor skal du henvende dig? Hvad med at finde et anerkendt gældskonsolideringsfirma, der kan hjælpe dig med at reducere den månedlige afdrag, så du får overkommelige indbetalingsmuligheder samt plads til at trække vejret, når det kommer til slutningen af ​​måneden, og regninger skal betales? United Loan Investment er svaret. Reducer dine betalinger for at lette belastningen på dine månedlige udgifter. Emai (unitedloaninvestment1@outlook.com)

  Har du brug for 100% FINANS? Vi giver ud lån med en overkommelig rente på 2% UNITED LOAN INVESTMENT (unitedloaninvestment1@outlook.com) har til formål at levere Excellent Professional Financial Services. Vores tjenester omfatter følgende:
  * Trucklån
  * Personlige lån
  * Gældskonsolidering lån
  * Billån * Erhvervslån
  * Uddannelseslån * Realkreditlån
  * Refinansiering af lån
  * Hjem lån

  Vi giver dig lån med en lav rente på 2% og lånetid på 1 til 30 år for at tilbagebetale lånet (sikkert og usikret). Hold ikke dine økonomiske problemer for dig selv for at du ikke skal være gældsmester eller økonomisk stress, hvorfor du skal kontakte os hurtigt for at finde en løsning på dine økonomiske problemer. Det vil være en stor glæde for os, når du er økonomisk stabil. Email (unitedloaninvestment1@outlook.com) BEMÆRK: Husk på, at det kun tager mindre end 24 timer at behandle din fil er 100% garanteret uanset dit kredit score. Med venlig hilsen Mr.Scott Jacob. Vi er certificeret og dit privatliv er 100% sikkert hos os. Bekymre ikke mere om dine lån eller finanser. Få din øjeblikkelige lån godkendelse nu.

  Scott Jacob.

 • Anmeld

  mr scott · let lånetilbud

  let lånetilbud

  hej,

  Vi tilbyder et lån på mellem £ 1.000 og £ 25.00.000, og du kan låne mellem £ 1.000 og £ 2.500.000, Men hvis du er interesseret i at kontakte os venligst på: accessloanfirm2030@gmail.com

  Den største fordel ved at få lån fra accessloanfirm er, at sikkerhedsstillelse ikke er påkrævet.
  Besvar via e-mail, hvis du er interesseret i at få et lån fra os, giv venligst en e-mail.
  Email os på: accessloanfirm2030@gmail.com

  Vi er certificerede, troværdige, pålidelige, effektive, hurtige og dynamiske.
  Med venlig hilsen, hr. Scott
  Email os på: accessloanfirm2030@gmail.com

 • Anmeld

  elvismorgan · loan offer

  mr tom

  Har du alle slags økonomiske problemer? Har du brug for et lån til at betale sig
  gæld? er du i en finanskrise? tillid til os at behandle alle typer af
  lån, email os direkte med vores email elvismorganfinance@gmail.com. se
  under. Vi er registreret og
  autoriseret selskab til at udstede et lån på 2%, med en varighed på mindst 6
  måneder og en maksimal varighed på 30 år.
  Vi giver lån til et minimum i 2000 til maksimalt 100 millioner.
  tilbyde forskellige tjenester nedenfor *
  Personlige lån (sikkert og usikret)
  * Business lån (Secure and Unsecured)
  * Forbedring af hjemmet
  * Auto lån
  * Ægteskab Mortgage
  * Lån sundhed osv
  Så .. hvis du er interesseret, så kom tilbage til os via vores email
  elvismorganfinance@gmail.com
  eller skriv os +12133283772
  og du vil få et lån så hurtigt som muligt

 • Anmeld

  Nathan Borror · cerdit offer

  loan compay offer

  Har du brug for et lån?
  Har du brug for økonomisk hjælp?
  Har din virksomhed, virksomhed eller industri brug for økonomisk hjælp?
  Har du brug for finansiering til at starte din virksomhed?
  Har du brug for finansiering til at udvide din virksomhed?
  Har du brug for personlige lån? e-mail: zenith.loanslimited8@gmail.com

 • Anmeld

  elisaberth · Lån i haster mellem individer i 72 timer

  laurette

  Hej alle
  Jeg er en kristen kvinde, og jeg er iført har kendskab til hele verden, at jeg yder lån person mellem særdeleshed. hvis du har brug for finansiering til dit hjem, din virksomhed, for bilkøb, til oprettelse af din egen virksomhed, til dine personlige behov, jeg tilskud personlige skattefradrag, der spænder fra 5.000 og op til 85.000.000 Euro, med en pålydende rente, uanset mængden. Angiv venligst i din låneansøgninger det nøjagtige beløb, som du ønsker, og længden ved at kontakte mig via min personlige Email: elisaberthasson@gmail.com
  Gud velsigne dig,

 • Anmeld

  carole · Témoignage tres important

  Velmi důležité a nádherné svědectví    

  Velmi důležité a nádherné svědectví                                                             aleluja
                  
    Pravé lidské bytosti jsou ti, kteří vědí, jak přijdou k záchraně svých bližních, když trpí.
  Dnes jsem zodpovědný za svou vlastní práci díky paní Mercierové jessice velké díky za půjčku ve výši 34.000 € s podílem 2%
   
    Beru závazek před Božím a před Muži, že vám vrátím celou půjčku, kterou vám BŮH poskytne stokrát.
    Proto se zeptám všech lidí, kteří ji potřebují kontaktovat
                                                           E-mail:

                                          jessicamercier81@gmail.com
                                          jessicamercier81@gmail.com


                                              Pokoj Krista