Debat

K-kandidat: Skab arbejdspladser med skattelettelser

DEBAT: Skattesystemet skal være simpelt, og svaret er en flad skat, skriver Konservatives folketingskandidat, Rune Kristensen. Han vil afskaffe topskatten og gøre op med en lang række fradrag og afgifter.

Skatten skal ned, lyder det fra folketingskandidat for De Konservative Rune Kristensen. En flad skat skal forenkle systemet til gavn for både lønmodtagere og arbejdsgivere, skriver han.
Skatten skal ned, lyder det fra folketingskandidat for De Konservative Rune Kristensen. En flad skat skal forenkle systemet til gavn for både lønmodtagere og arbejdsgivere, skriver han.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rune Kristensen
Folketingskandidat for De Konservative

Den øgede internationale konkurrence på produktion og de højteknologiske arbejdspladser medfører, at vi i Danmark skal være mere konkurrencedygtige på en lang række områder.

Skatten på arbejdsindkomst er sammen med gode erhvervsvilkår de vigtige parametre for både at fastholde arbejdspladser i Danmark og for at tiltrække den mest kvalificerede arbejdskraft. 

Hvorfor er det, at politikerne ikke lytter til deres egne rådgivere?

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit debatindlæg til [email protected].

Arbejdsmarkedskommissionen, skattekommissionen, velfærdskommissionen og produktivitetskommissionen peger alle i samme retning. Økonomer og eksperter giver alle samme råd:

Indret arbejdsmarkedet, så det kan betale sig at arbejde for både medarbejdere og ejere.

Jeg ønsker generelt at lave en forenkling på skatteområdet. Et opgør med skattestop, multimedieskat, fedtskat, iværksætterskat, bilafgifter, momsfritagelse og alverdens supplerende skatter, afgifter og fradrag. 

Rune Kristiensen
Folketingskandidat for De Konservative

Gennemskuelig skat skal tilgodese alle
Den nuværende progressive skatteform kan beskatte to ens livsindkomster forskelligt. 

Hvis der forefindes svingende indkomster eller sen indtrædelse på arbejdsmarkedet, kan beskatningen blive uhensigtsmæssig høj i forhold til en stabil indkomst eller tidlig indtrædelse på arbejdsmarkedet. Den progressive skatteform gør ligeledes forholdene for sort arbejde gunstige. 

En flad skat beskatter derimod alle indkomster med den samme skatteprocent. 

Skattesystemet bliver mere gennemskueligt, hvis alle fradrag fjernes og erstattes af et højt bundfradrag, der så tilgodeser de svageste i samfundet. 

Fjern topskat og fradrag
Mange politikere i dansk politik tør kun at tale om reelle skattelettelser i små lukkede kredse, og dermed ignoreres verdens højeste skattetryk i den offentlige debat. 

Vi skal ikke rykke topgrænsen højere op og dermed marginalisere topskatteyderne endnu mere. 

Vi skal i stedet fjerne topskatten helt, sammen med alle fradrag på nær et højt beskæftigelsesfradrag. 

På denne måde får vi en flad skat, der er både retfærdig og gennemskuelig. En markant sænkelse af skatten på arbejde og virksomheder er ligeledes en nødvendighed, hvis Danmark fortsat skal være et attraktivt sted at leve og arbejde. 

Simpelt system med samme skatteprocent
I en global verden flytter mennesker og virksomheder derhen, hvor vilkårene passer bedst. Med en verdensrekord i skattetryk er det næppe nogen tilfældighed, at erhvervsliv og udenlandske eksperter i stigende omfang fravælger Danmark. 

Derfor skal skatten ned. 

Jeg ønsker som nævnt, at der indføres en flad skat, der beskatter alle indkomster med den samme skatteprocent. 

Skattesystemet skal være gennemskueligt, hvorfor alle fradrag skal fjernes og erstattes af et højt bundfradrag, der tilgodeser de svageste i samfundet.

Der skal indføres en flad skat for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, minimere sort arbejde og belønne de, som yder en ekstra indsats. 

Jeg ønsker generelt at lave en forenkling på skatteområdet. Et opgør med skattestop, multimedieskat, fedtskat, iværksætterskat, bilafgifter, momsfritagelse og alverdens supplerende skatter, afgifter og fradrag. 

Gode erhvervsvilkår giver jobsikkerhed
Mange har glemt, hvor pengene tjenes. 

Som borgerlig politiker får man ofte skudt i skoene, at man er erhvervslivets og kapitalismens lakaj - og jeg vil gerne medgive, at dette er sandt. 

Jeg er kapitalist, da kapitalisme har lagt grundstenene for den velstand, vi har i dag. Og jeg vil kæmpe erhvervslivets sag, da det er erhvervslivet, der skaffer arbejdspladser til danskerne.

Det er erhvervslivet, der skaffer penge ind over grænserne via eksport. Og det er erhvervslivet, der er nøglen til vækst og velstand. Gode vilkår for erhvervslivet er til gavn for hele Danmark.

Og her tænker jeg ikke på støttekroner. Faktisk er jeg og mange andre borgerlige imod ‘pick-the-winner’-strategien, hvor staten via skattekroner “udpeger”, hvilke industrier vi skal leve af i fremtiden. Det, der hjælper, er lavere skat både til medarbejdere og på virksomheder, afskaffelse af gebyrer og afgifter og ikke mindst en nedbringelse af de administrative byrder.

På denne måde vil et markant lavere skattetryk og langt bedre vilkår for erhvervslivet sikre langt flere arbejdspladser i Danmark. 

Det er jobsikkerhed, der vil noget. Antallet af arbejdspladser er det vigtigste for et godt arbejdsmarked. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00