Krifa opsiger "discount-overenskomst" med KA: Nok er nok

INTERVIEW: Kritik af lave mindstelønninger og underminering af overenskomster har ikke været helt grundløs, erkender Krifa-formand Søren Fibiger Olesen efter bruddet med Kristelig Arbejdsgiverforening.

Med 117.000 medlemmer er Krifa Danmarks fjerde største fagforening. Nu er der udbrudt åben krig med konkurrenten Det Faglige Hus.
Med 117.000 medlemmer er Krifa Danmarks fjerde største fagforening. Nu er der udbrudt åben krig med konkurrenten Det Faglige Hus.Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Gennem en årrække har KA balanceret overenskomsten i retning mod arbejdsgivernes rettigheder i så ekstrem grad, at vi ikke længere vil lægge navn og rygte til

Søren Fibiger Olesen
Formand, Krifa

Det var en skelsættende beslutning, der blev truffet i fredags på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kristelig Fagbevægelse (Krifa).

Efter over 100 års samarbejde har Krifa valgt at opsige overenskomsten med Kristelig Arbejdsgiverforening, som omfatter omkring 900 danske virksomheder.

Dermed har Danmarks fjerdestørste fagforening med effekt fra efteråret 2017 frigjort sig fra den absolut tungeste del af sit fundament - og en afgørende del af sin egen historie.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00