Åbner ekstra indgang til Folketinget

SMUTVEJ: Folketinget slækker lidt på sine strenge sikkerhedskrav, når man åbner en ekstra indgang, nærmere betegnet gennem Hofteatret til Ridebanefløjen.
Hidtil har der været så langt at gå fra Folktingets hovedindgang til de yderste kontorer på Ridebanen, at nogen i sjov har drømt om at kunne hoppe ud af vinduet  ...
Hidtil har der været så langt at gå fra Folktingets hovedindgang til de yderste kontorer på Ridebanen, at nogen i sjov har drømt om at kunne hoppe ud af vinduet ...Foto: Bjarke Ørsted (fra bogen Borgen, Gyldendal 2007)
Redaktionen

De mange politikere, journalister og ansatte, der har kontor i den lange ridebanefløj på Christiansborg, får nu bogstavelig talt lidt kortere til arbejde. I hvert fald har Folketingets Administration indgået en aftale med Hofteatret, så det fremover bliver muligt at gå direkte ind fra adressen Ridebanen 10 til kontorerne i ridebanefløjen.

Det oplyser vicedirektør Anne Mette Falbe-Hansen til folketingsmedlemmer, partiansatte og pressefolk med kontor på Ridebanen. 

<img align="left" src="@navn=anne mette falbe-hansen@" />"Hofteatret har velvilligt stillet deres indgang, Ridebanen 10, til rådighed for os. Vi har lovet Hofteateret, at denne indgang forbeholdes jer, der har kontor på Ridebanen. Trafikken i opgangen skal nemlig gerne fungere gnidningsløst i forhold til deres daglige rutiner. Dørene åbnes ved at bruge kortlæser, som er indstillet til Folketingets adgangskort," forklarer vicedirektøren.

Hidtil har der kun være to indgange til det store hus Christiansborg, nemlig foruden hovedindgangen en ekstra indgang i Proviantgården. Men den anden ende af huset, Ridebanen, har altså hidtil været uden egen indgang, hvilket har sendt brugerne ud på lange gåture. 

"Jeg er glad for, at vi har fået denne mulighed, som jeg håber kan give lidt mere fleksibilitet for jer, der har kontor på Ridebanen," slutter Anne Mette Falbe-Hansen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Mette Falbe-Hansen

Fhv. vicedirektør, Folketinget (Service- og Administrationsafdelingen)
cand.jur. (Københavns Uni. 1991)

0:000:00