Banke opgiver borgmesterpost

AFGANG: Thomas Banke fortæller på et pressemøde, at han forlader posten som borgmester i Fredericia Kommune. Han fortsætter nu som menigt byrådsmedlem.
Foto: Facebook
Kasper Frandsen

Efter flere dages kaosagtige tilstande i Fredericias Kommune har den stormombruste Thomas Banke valgt at stoppe som V-borgmester i kommunen.

Han fortsætter i stedet som menigt byrådsmedlem. 

Det kommer samme dag som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, var ude med en klar opfordring til Thomas Banke om at stoppe som borgmester. 

"Det, der står tilbage, er, at medieverden fokuserer på personen Thomas Banke. Jeg vurderer, det er skadeligt for mit parti. Det projekt skader jeg lige nu. Jeg skader min by. Det kan ingen være tjent med. Fredericia er en fantastisk by," siger Thomas Banke på et pressemøde torsdag eftermiddag.

Borgmesteren har været på sygeorlov siden den 14. december på grund af et mistillidsvotum fra venner og fjender i byrådet efter blandt andet et morfinmisbrug.

Thomas Banke stod ellers til at blive reddet som Venstre-borgmester af en højst usædvanlig manøvre.

Fire byrådmedlemmer fra Venstre i Fredericia Kommune var klar til at ekskludere Thomas Banke fra Venstre. Men Venstres lokalafdeling i Fredericia var klar til at bakke Banke op og indledte i går en sag om ekskludering af de fire medlemmer.

Hvis de bliver smidt ud af Venstre, åbner partiets regler ellers for, at Banke igen kunne repræsentere Venstre i byrådet. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Banke

Chef for jura og kommunikation, behandlingscentret Stien, fhv. borgmester (V), Fredericia Kommune, fhv. formand, VU
student (IBC, Fredericia. 2003)

0:000:00