Om  
Majbritt Birkholm

Dansk Folkeparti får ny næstformand

Majbritt Birkholm er ny næstformand i Dansk Folkeparti. Hun er politibetjent og tidligere folketingskandidat for partiet.

Foto: Dansk Folkeparti
Xenia Heiberg Heurlin

Dansk Folkeparti har fået ny næstformand. Valget er faldet på politibetjent og tidligere folketingskandidat for partiet Majbritt Birkholm. Den nye næstformand blev valgt efter et hovedbestyrelsesmøde lørdag.

Det skriver partiformand Morten Messerschmidt (DF) i sit nyhedsbrev søndag.

"Majbritt har igennem de seneste år vist sig som en hårdtarbejdende, loyal, positiv og engageret politiker i Dansk Folkeparti – både politisk og organisatorisk," skriver Messerschmidt.

Den nye næstformand blev medlem af partiet for omkring ti år siden. Til folketingsvalget i november sidste år stillede hun op i Vestjyllands Storkreds. Det blev dog ikke til et mandat for DF i denne storkreds.

Majbritt Birkholm tager over fra René Christensen, der i januar meddelte, at han tiltrådte som direktør i Dansk Akvakultur og derfor måtte vinke farvel til næstformandsposten. 

Partiet har også besluttet at lave ændringer i ledelsesstrukturen. Dansk Folkeparti har tidligere haft både en organisatorisk og en politisk næstformand, men Majbritt Birkholm skal sidde som ene næstformand og varetage de organisatoriske opgaver. 

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Kofod, skal derfor tage sig af de opgaver, der tidligere har ligget hos den politiske næstformand.

"Det betyder, at Peter Kofod i dagligdagen nu både formelt og reelt er partiets nummer to og i mit forfald repræsenterer partiet både ind- og udadtil," fortæller Messerschmidt i nyhedsbrevet og fortsætter: 

"Jeg er rigtig glad for denne nye sammensætning og ser frem til et stærkt samarbejde – med både Peter, Majbritt, den øvrige hovedbestyrelse og alle de mange stærke tillidsfolk, som i det daglige kæmper for Dansk Folkeparti".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Majbritt Birkholm

Kandidat til Europa-Parlamentet (DF), næstformand, Dansk Folkeparti
politibetjent, efterforsker hos National enhed for Særlig Kriminalitet

0:000:00