DF: Kommunerne skal have alle pengene igen

OMPRIORITERINGSBIDRAG: Dansk Folkeparti vil sende alle midlerne fra omprioriteringsbidraget tilbage til velfærd i kommunerne. Partiet arbejder på et forslag sammen med de øvrige blå partier.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Alle pengene fra omprioriteringsbidraget skal tilbage til kommunerne. Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepari. 

I forbindelse med hasteforespørgslen angående omprioriteringsbidraget i Folketinget onsdag vil Dansk Folkeparti stille et forslag om, at midlerne fra det kommunale omprioriteringsbidrag - omkring 2,4 milliarder kroner - kommer tilbage til kommunerne.

”Vi sidder og arbejder på en tekst til afstemning, hvor vi kan sikre, at pengene kommer tilbage til offentlig velfærd i forbindelse med omprioriteringsbidraget,” siger René Christensen, der er finansordfører for Dansk Folkeparti.

Når han siger offentlig velfærd, er det kommunerne, han tænker på:

”Det er selvfølgelig kommunerne, vi kigger på. Nu har vi fået plusvækst i kommunerne, og det ønsker vi sådan set også, at der skal være i 2017.”

Han tilføjer, at det er et forslag, man arbejder på sammen med de blå partier.

”Vi forventer selvfølgelig også, at Socialdemokratiet kan være med til at stemme for noget i den retning. Partiets formand har i hvert fald været ude og sige, at pengene skal tilbage til kommunerne,” siger han.

Socialdemokraterne stillede i sidste uge et beslutningsforslag om at tilbageføre alle midler fra omprioriteringsbidraget til kommunerne. Det svarer til cirka 2,4 milliarder kroner om året.

Efterfølgende indkaldte en samlet rød blok til onsdagens hasteforespørgsel omkring, hvordan regeringen påtænker sig at bruge midlerne fra omprioriteringsbidraget i 2017.

René Christensen er enig i, at det er en vigtig sag, der kommer fokus på.

”Det er en rigtig fin dagsorden, som man har sat både med beslutningsforslaget og nu også med hasteforespørgslen omkring omprioriteringsbidraget,” siger han.

Dokumentation

Vedtagelsesteksten:
Folketinget fastslår, at frigjorte midler i 2017 som følge af det kommunale omprioriteringsbidrag bør bruges til at sikre kernevelfærden i kommunerne. Midlerne skal således prioriteres anvendt dér, hvor behovet er størst. Den konkrete udmøntning sker i forbindelse med kommunernes økonomi og i finanslovsforhandlingerne.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00