Om  
David Munis Zepernick

Direktør og EU-debattør melder sig i kampen om Radikales EU-spidskandidatur

Radikale skal vælge en spidskandidat til EU-parlamentsvalget i 2024. Fem har allerede meldt sig på banen, og nu melder David Munis Zepernick sit kandidatur ud.

Foto: Radikale Venstre
Bolette Høj

Direktør og EU-debattør David Munis Zepernick har officielt annonceret sit kandidatur til at blive spidskandidat for Radikale Venstre ved det kommende europaparlamentsvalg i 2024.

"Jeg byder ind på spidskandidaturet med både 25 års erfaring som EU-debattør, EU-substanskendskab, ledelseserfaring, erfaring fra syv radikale valgkampagner og ikke mindst ild i øjnene, når det gælder kampen for mere Danmark i Europa og mere Europa i Danmark," skriver han i et opslag på sin Facebook-profil.

David Zepernick er medlems- og kommunikationsdirektør i Medicon Valley Alliance, der samler danske og svenske interessenter fra life science-sektoren. Han har en baggrund som ekstern lektor i statskundskab og historie.

Han stillede op til EU-valget i 2019 og har også tidligere været kandidat til Folketinget og til en række kommunalvalg. Han sad i Frederiksberg Kommunalbestyrelse fra 2018 til 2021.

Afløser for Morten Helveg

Radikale fik to pladser i Europa-Parlamentet ved valget i 2019, hvor den ene plads gik til Morten Helveg Petersen. Han meldte i juni ud, at han ikke ønsker at genopstille til Europa-Parlamentet og siger dermed farvel til politik ved udgangen af sit embede.

Den anden plads gik til Karen Melchior, som forlod partiet sidste år og i dag er løsgænger.

De tidligere folketingsmedlemmer Kathrine Olldag, Anne Sophie Callesen og Rasmus Helveg Petersen har allerede udmeldt deres kandidatur til at toppe den radikale liste. 

Derudover har også Radikal Ungdoms tidligere formand Sigrid Friis Frederiksen og Charlotte Amdi Burgess, formand for Internationalt Udvalg og medlem af forretningsudvalget i Radikale, budt ind på at stå øverst på stemmesedlen. 

Valget af spidskandidat finder sted på Radikales landsmøde i Nyborg 16.-17. september 2023.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Munis Zepernick

Kandidat til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Director, Member Engagement and Communication i Medicon Valley Alliance, bestyrelsesformand, Fonden Safe and Alive
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1999)

0:000:00