Grundlovstale: Pia Kjærsgaard

DOKUMENTATION: Læs her talen, formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, holder Grundlovsdag på Lykkesholm Slot.

Det mest uhyggelige er imidlertid, at vælgerne bliver holdt grusomt for nar. For jeg kan forsikre, at Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal heller ikke selv tror på deres egen plan. Og det gør Henrik Sass Larsen, Morten Bødskov og Ole Sohn for den sags skyld heller ikke - og da slet ikke fagbevægelsen. De vil da sige rend og hop til at arbejde mere.

Pia Kjærsgaard
Formand for Dansk Folkeparti

Det talte ord gælder

Gad vide om befolkningen ikke snart har fået nok? Valgkamp, valgkamp. Blå blok. Rød blok. Meningsmåling efter meningsmåling. Udmattende forhandlinger. Tvivl om løsgængerne i Folketinget. Kommentar efter kommentar fra politiske kommentatorer, som altid bare VED, at NU kommer valget endelig.

Allerede dagen efter har folk naturligvis glemt, hvad de sagde - og HELT omkostningsfrit kan de så slynge en ny mulig valgdato gennem luften. Det er ligesom med vejrprofeterne. Den ene lover en kold vinter - en anden siger, at vinteren bliver varm. En af dem får som regel altid ret. Og ved I hvad - senest i november vil en af disse kommentatorer også få ret - for dér SKAL vi nemlig have valg.

For lige præcis et år siden på dette sted var valgkampen allerede hovedtemaet. Sådan har det været siden valget til EU-Parlamentet i 2009.

I Dansk Folkeparti tør vi godt møde vælgerne på valgdagen - for vi møder dem hele tiden. Overalt i landet. Hver dag. Vi deler ikke kun brochurer ud eller tager rundt i Danmark, fordi vi regner med, at valget kommer i morgen. Nej, det gør vi sådan set hele året rundt - også uden for valgkampene.

I forbindelse med de netop afsluttede forhandlinger om, hvordan vi sikrer fremtidens velfærd og de danske værdier, har vi også hele tiden været i tæt dialog med vores vælgere. Vi har lagt alle kortene på bordet - forud for det kommende valg. Vores politik er ikke en lotto-kupon. Det lader vi andre om...

---

Ja, rigtig hjerteligt velkommen her på det skønne Lykkesholm. Midt i Danmarks Have, hvor også digteren H.C. Andersen havde sin gang. Det havde han i øvrigt på mange herregårde, men Lykkesholm betegnede han som alligevel "det skjønneste sted i Fyen".

Vi er kommet for at fejre Den Danske Grundlov. "Lovenes lov". 162 år er gået, siden Grundlovens fædre udarbejdede dette enkle og højtidelige dokument, som udgør den lovgivningsmæssige ramme omkring vores danske demokrati - et af de ældste i Europa. Det er en lov, vi bør være stolte over.

Sammenlignet med EU-bureaukraternes "Lissabon-traktat", der i størrelse mest af alt minder om en telefonbog, men kun er halvt så spændende, er Grundloven et mesterværk - skabt til at holde i årtier, ja århundreder. Grundloven er vokset ud af folket, mens Lissabon-traktaten er presset ned over hovederne på befolkningerne.

Det er niende gang, at vi igen har valgt, at vi er samlet til denne dejlige DF-tradition - og jeg er glad for at se, at så mange af jer har valgt at tilbringe de næste timer i vores selskab. Jeg kan love, at det ikke komme til at handle om politik det hele. Der er også sørget for lidt godt til ganen - og god musikalsk underholdning.

Benyt også muligheden for at slentre en tur i parken i pausen - her er jo så smukt. Lyt til fuglenes sang. Hør måske endda gøgens kukken ovre på den anden side af søen!

---

Meget kan man sige om Dansk Folkeparti. Men man kan ikke beskylde os for at have sovet foråret væk. Man kan heller ikke beskylde os for, at vi har manglet mod til at træffe nogle beslutninger, som ikke altid har været lige nemme!

Derfor var det for Dansk Folkeparti helt afgørende at være med til at finde de berømte 47 milliarder kroner for at fremtidssikre den danske økonomi. Det ansvar har vi taget på os.

Jo, jeg forstår udmærket de bekymringer, som har været fremme vedrørende efterlønnen. Kunne de nedslidte nu også være sikre på at få efterløn? Ja, naturligvis! Med seniorførtidspensionsordningen kan nedslidte nu trække sig tilbage UDEN arbejdsprøvning og andre administrative besværligheder. Man behøver ikke en gang at være medlem af en a-kasse for at kunne få seniorførtidspension. Denne socialt retfærdige tilbagetrækningsordning for seniorer var faktisk betingelsen for, at Dansk Folkeparti overhovedet ville medvirke.

Desuden skal tilbagetrækningsordningen ses som led i en langt større helhed - en bred vifte af gode tiltag.

Jeg kan for eksempel nævne BoligJobplanen. Nu behøver ganske almindelige danskere ikke længere føle sig som farlige kriminelle, fordi de får udskiftet en hoveddør eller armaturer i badeværelset - eller de behøver ikke lave farligt amatørarbejde og være til fare for sig selv eller deres omgivelser.

Nej, i stedet kan man nu opnå et fradrag for udgifter til forbedringer af boligen. Og er det ikke langt mere logisk, at lægen bruger sin tid på at behandle patienter, og at læreren bruger tid på at forberede sin undervisning - end at de krumbøjede render rundt på et loft og udfører efterisolering eller måske monterer en vandhane forkert? Nu kan det igen overlades til professionelle. Samtidig med at det sætter gang i beskæftigelsen i mindre virksomheder.

Jeg kan også nævne, at vi har sikret, at sundhedsområdet i perioden fra 2014-2020 bliver styrket med mellem 1,5 og 2 milliarder kroner årligt, og disse midler kommer oven i de fem milliarder ekstra, som blev sikret i forbindelse med genopretningsaftalen. Det betyder, at vi tager højde for den demografiske udvikling i Danmark med flere ældre.

Der sker blandt andet en styrkelse i behandlingen af kræft og andre livstruende sygdomme - hvortil kommer, at der sker en historisk satsning for 41 milliarder kroner i bedre og tidssvarende sygehuse.

I Dansk Folkeparti er vi stolte over, at det er lykkedes at afsætte endnu flere midler til behandling - det var kun muligt ved hjælp af det ekstra økonomiske råderum, som aftalerne har givet os.

Og hvad har Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti egentlig selv gjort, mens vi andre sad i ugevis ved forhandlingsbordet? Ja, de har ikke sig foretaget andet end at råbe op ude fra sidelinjen.

Intet har de gjort for at sætte deres præg på aftalen. Intet har de gjort for at fremme deres vælgeres interesser. Ikke et eneste lille fingeraftryk har de fået sat på en aftale til gavn for velfærdssamfundets fremtid. I min verden handler politik om at søge indflydelse. Politik handler om maksimal indflydelse. Det har også fra begyndelsen været den røde tråd i Dansk Folkepartis politik.

De Radikale tog dog for en kort bemærkning et ansvar. Vi er uenige om det meste - men i det mindste medvirkede de radikale konstruktivt i forhandlingerne - modsat Socialdemokratiet.

At de radikale så samtidig fik udstillet for enhver, at de i grunden ikke er enige med Socialdemokratiet eller Socialistisk Folkeparti i noget som helst - det skal jeg bestemt ikke begræde. Det bliver Helle Thorning-Schmidts og Villy Søvndals problem, hvis de i et kommende rødt kabinet skal til at bugsere rundt med Margrethe Vestager. 

For det kommer de til, hvis de får magten - og jeg understreger - hvis - de får magten. Og de radikale tager sig altid dyrt betalt. Men Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal lader som ingen ting. De siger godt nok, at de vil bevare den stramme udlændingepolitik. Men samtidig har de også sagt, at de vil af med starthjælpen, så udlændinge skal have fuld kontanthjælp fra første dag de får opholdstilladelse i Danmark.

De vil også have en mere lempelig praksis i Udlændingeservice, og de vil tilbagerulle pointsystemet på familiesammenføringsområdet. Og alt det her er man vistnok enige om i oppositionen. Dertil kommer så De Radikales krav for at ville samarbejde med S-SF.

Det handler om en afskaffelse af 24-års-reglen og tilknytningskravet, og at Danmark skal tage flere asylsøgere ind, og at vi skal åbne vores grænse mere og gøre det lettere at komme ind på green card-ordningen - for bare at nævne nogle af de radikale krav. Og så skal vi heller ikke glemme, at Enhedslisten skal tages med på råd. Ja, det skal nok blive lystigt.

"Fair Løsning" er mest af alt baseret på vilde spekulationer - blandt andet en klippefast tro på, at en stor del af Danmarks problemer kan løses, hvis blot alle danskere arbejder 12 minutter mere om dagen eller tager en uges mindre ferie om året. Planen er ganske vist for længst lagt i graven af samtlige økonomer, fordi den er underfinansieret for et sted mellem 15 og 20 milliarder kroner.

Men jo mere flosset planen bliver, desto mere krampagtigt klamrer duoen Thorning-Schmidt og Søvndal til den som skibbrudne til en tømmerflåde. Jamen, den er skam også trykt på flot papir - og sikkert også i så mange eksemplarer, at det slet ikke går an at skille sig af med den.

Og så må man faktisk lade planen én ting: Det er det eneste virkeligt ORIGINALE, der i årevis er udgået fra de to partier. Planen er deres - og kun deres.

Ingen andre tror på den. Ingen vil have den! Planen hører hjemme på danmarkshistoriens politiske losseplads. 

I mangel på virkelige argumenter skyder socialdemokraterne og folkesocialisterne så til højre og venstre som rene desperadoer. For et par dage siden var Socialdemokratiets næstformand Nick Hækkerup ude med et frontalangreb på landets banker - fordi de ikke "kan lide" de rødes økonomiske plan.

Derfor er bankerne pludselig blevet "politiske", fordi de tillader sig at kritisere en plan, som enhver førsteårsstuderende på økonomistudiet kan se ikke hænger sammen.

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti har også bebudet, at der skal ske store udskiftninger i embedsmandsapparatet. Folk må nemlig forstå, at man ikke kan have sådan nogle "reaktionære" elementer siddende, som gennem ti år har tjent en borgerlig regering. Og da slet ikke, når de ikke en gang gider at drømme med på socialisternes tanker om mirakelmedicinen "Fair løsning".

At der er tale om et klokkeklart brud på danske traditioner - for her i landet har det stabile embedsmandsapparat nemlig altid været en af demokratiets støttepiller - det er socialisterne ligeglade med. Måske fordi de har haft så travlt med at kopiere præsident Obama, at de også ønsker at kopiere hele det amerikanske system, hvor alt bliver udskiftet efter et præsidentvalg.

Og hvad med den frie presse? Ja, socialister har altid haft det lidt vanskeligt med ytringsfriheden - det er der lange traditioner for. Og mon ikke den forhenværende formand for Danmarks Kommunistiske Parti, Ole Sohn, der i sin tid kindkyssede med DDR- diktatoren Erich Honecker, er helt enig i, at den "reaktionære borgerlige presse" skal begrænses i sine udfoldelsesmuligheder, fordi den bremser verdensrevolutionen?

Måske var det grunden til, at Henrik Sass Larsen begyndte at harcelere over den borgerlige presse. Han er så træt af den borgerlige presse, at han har lovet "payback-time", hvis han kommer til magten. Hvis han kunne, ville han gerne stryge portostøtten til Berlingske Tidende, sagde han.

Chefredaktør på Berlingske Tidende, Lisbeth Knudsen, forstår ikke kritikken. I uger har hun ikke set et læserbrev fra Henrik Sass Larsens hånd - derfor har der heller ikke været optaget noget i avisen. Så enkelt er det. Langt de fleste debatredaktører deler sol og vind lige - og forsøger at præsentere læserne for en alsidig debat.

Hvor er det dog pinligt! Socialdemokratisk "kulturkamp" for at camouflere den åbenlyse mangel på virkelige politiske visioner. Socialdemokratisk censur, fordi befolkningen ikke må høre kritik af "århundredets mest geniale plan".

Og Villy Søvndal er ikke et hak bedre. Nu har manden nået det punkt, at han ikke kan åbne munden uden at hælde en skidtspand ud over Dansk Folkeparti. Det er selvfølgelig noget, hans store kollegium af spindoktorer har sagt, han skal gøre:

"Hør nu her, Villy - du skal bare kritisere Pia Kjærsgaard og beskylde hende for løftebrud, hvis nogen spørger, hvad SF vil. Så tænker de heller ikke så meget over, alle de mærkelige ting, du selv går rundt og siger, og som du så næste dag pludselig ikke mener mere, fordi vi siger, at du skal mene noget andet - det er da genialt spin, Villy".

Man ser for sig, hvordan Villy Søvndal bakker tankefuldt på piben, og siger, at "det er måske slet ikke så tosset. Når bare jeg kommer i regering".

Nej, Villy Søvndal mener kun én ting: Det som kan give ham magten. Den ene dag et angreb på Hizb-ut-Tahrir - den næste dag højere straffe til kriminelle og en tilslutning til 24 års reglen. Eller besøg på 20-30-40 plejehjem, Villy Søvndal har store vanskeligheder med sandheden.  Det ærgerlige er, at Villy Søvndals parti slet er ikke enig med ham i ret meget.

De tåler ham lige nøjagtigt så længe, han forsøger at få Socialistisk Folkeparti i regering. Ja, jeg ved naturligvis ikke, hvordan I har det. Jeg tiltrækkes kun af ærlighed.  

Det mest uhyggelige er imidlertid, at vælgerne bliver holdt grusomt for nar. For jeg kan forsikre, at Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal heller ikke selv tror på deres egen plan. Og det gør Henrik Sass Larsen, Morten Bødskov og Ole Sohn for den sags skyld heller ikke - og da slet ikke fagbevægelsen. De vil da sige rend og hop til at arbejde mere.

Vælgerne kan ikke få at vide, hvad S og SF SÅ vil gøre for at få enderne i dansk økonomi til at mødes - for det bliver de nødt til. De to partier hilste jo EUs budgetovervågning velkommen. Det betyder, at de skal finde pengene - og at de ikke kan føre ren Anker Jørgensen-politik, selv om de gerne ville.

Det betyder én ting: Flere skatter og afgifter til danskerne.

Enten i form af direkte beskatning af ejerboliger - heller ikke her skal vi glemme, at også Enhedslisten kræver indflydelse og meget gerne ser en øget boligbeskatning. Det er en idé, som de radikale ELSKER. Ole Sohn benægtede det ganske vist i en berømt TV-debat med finansminister Claus Hjort Frederiksen, hvor Ole Sohn råbte og skreg, fordi Hjort refererede til tidligere udtalelser fra Sohn...

Eller også kører de ganske enkelt dansk økonomi helt derud, hvor renten automatisk kommer til at stige. Det betyder øget arbejdsløshed. Det betyder, at mange kommer til at gå fra hus og hjem. Specielt førstegangskøbere, som udelukkende kan takke de variable lån for at have fået fodfæste på boligmarkedet.

Ærlig talt! Er valget så svært? Regeringen og Dansk Folkeparti har fundet de 47 milliarder kroner. Der kommer ingen ubehagelige overraskelser - ingen nye kreative skatter og afgifter. Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti vrider og vender derimod hver eneste hjernecelle i jagten på finansiering.

De taler og taler - mere end de tænker! Den ene dag skal der etableres en betalingsring rundt om København, som kan komme til at koste bilisterne 18.000 ekstra per år. Den næste dag skal tobak, fedt, slik - og kildevand på arbejdspladser - brandbeskattes. Socialister elsker at TALE om retfærdighed, men har sværere ved at udøve den i praksis.

Vi andre kan være glade for, at vi stadig har ytringsfrihed - og at kritiske økonomer stadig kan komme til orde i den såkaldt "borgerlige" presse. Hvem ved, hvor længe det varer...

Hvornår er nogen af jer sidst kørt over grænsen til Tyskland? Lagde I mærke til vagttårnene? Så I de spanske ryttere med pigtråd? Fik I bilen og bagagen ransaget af overivrige toldere? Danmark er den nye fæstning i Europa. Her kommer ingen ind - og selv de, der rejser ud bliver grundigt undersøgt.

Nej, det er naturligvis det rene sludder og vrøvl! Men hvis man skal tro hysteriet i EU-Kommissionen, i dele af udlandet og blandt hjemlige EU-tilhængere, så er det lige præcis, hvad Danmark har gjort. Vi har lukket landet - så nu kan vi rigtigt sidde og hygge os med os selv i vores kolonihaveidyl!

Nu er det sådan med EU, at "virkelighed" er et fremmedord. I EU er virkeligheden ikke i høj kurs.  Det er nationerne og hensynet til befolkningernes tryghed heller ikke. EU interesserer sig kun for utopier og ideer. I dette tilfælde ideen om det "grænseløse" Europa. Det er sådan en fiks idé om, at hvis man ophæver grænserne, så vil nationerne med tiden nok også forsvinde...

Og det "grænseløse Europa" har også haft en pris. Men jeg er ikke sikker på, at den familie, som er blevet overfaldet af skruppelløse, østeuropæiske hjemmerøvere, deler drømmen om det grænseløse Europa. Jeg tror heller ikke, at det ældre ægtepar, som af indbrudstyve har fået tømt deres hjem - alt hvad de har samlet sammen gennem et helt liv -, deler EU's utopier.

Naturligvis er det enhver ansvarlig dansk politikers opgave at beskytte den danske befolknings interesser! Ellers kunne vi ligeså godt gå hjem og lade EU klare det hele! 

At vi fik genindført den permanente grænsekontrol var et absolut nødvendigt værn mod den stigende kriminalitet fra Østeuropa - en kriminalitet, der på få år er mere end fordoblet! Men også en beskyttelse mod masseindvandring fra de nye - såkaldte "demokratier" i den arabiske verden. Jeg forstår så i øvrigt ikke, hvorfor man flygter fra et demokrati - jeg troede, man ville hjælpe med at bygge det op.

Flere europæiske lande har for længst truffet deres forholdsregler. I Tyskland tjekker både politi og toldere rejsende, som krydser grænsen, og i Sverige er synet af toldere på den anden side af Øresundbroen velkendt for danske turister. Sverige har da også - som nogle af de få - anerkendt vores ret til at beskytte os.

Nej, Europa er ikke grænseløst. Det eneste grænseløse er hykleriet - navnlig fra et land som Tyskland, hvis politikere har ført sig frem som moralapostle sammen med franske socialister i EU-Parlamentet. Føler I, at jorden brænder under jer? Er lille Danmark en trussel mod jeres utopi? Vi ønsker ingen utopier. Vi kræver respekt for virkeligheden.

EU-Kommissionen løfter truende pegefingeren. Danmark må ikke indføre en "permanent" grænsekontrol. Vores toldere må ikke tjekke mistænkelige personer identitet. Kommissionen er i fuld gang med at gennemhulle grænsekontrollen.

Mit svar til EU-Kommissionen er dette: Rend og hop! Bland jer dog uden om! Vi har ret til at beskytte vores egen befolkning. Hvis det er i strid med Schengen-aftalen - ja, så må Danmark UD af Schengen-samarbejdet!

Nu håber jeg ærligt talt, at regeringen er ligeså stålsat - at den husker, hvem den har indgået en aftale med. At Socialistisk Folkeparti er i gang med at lægge sig fladt ned for EU, er så sørgeligt. Der er sket meget i SF siden "Holger og konen sagde nej til unionen". Socialistisk Folkeparti hører til gruppen af "EU-konvertitter". Allerhelst ville de sige ja og amen til det hele.

"Åh, det er så pinligt, når EU kritiserer os - vi er jo så små og betydningsløse" Sådan bukker og nejer de danske tilhængere. Jeg ved snart ikke, hvad der er værst: "EU-Kommissionens magtbrynde - eller det danske selvpineri...

Alle realister - herunder Dansk Told- og Skatteforbund har sagt, at de slet ikke er i tvivl om, at grænsekontrollen betaler sig. Blandt andet derfor    er grænsekontrollen er kommet for at blive!!

Men når det gælder danskernes tryghed, kan grænsekontrollen naturligvis ikke stå alene. Jeg har allerede nævnt, hvordan vi med historiske aftaler har sikret den økonomiske tryghed. Men tryghed handler også om retten til at færdes sikkert overalt.

Derfor har Dansk Folkeparti siden partiets stiftelse slidt og slæbt for at gøre Danmark til et tryggere sted at være. Det har sandt for dyden ikke altid været lige nemt. Men nu er det lykkedes at komme videre. Straffen for hjemmerøverier og voldtægter bliver takket være Dansk Folkeparti fordoblet, og indsatsen over for omrejsende kriminelle bliver styrket.

Vi vil ganske enkelt ikke længere finde os i, at omrejsende sigøjnerbander skal gøre livet surt for danskerne med organiserede tyverier, lommetyverier, hasardspil eller anden plat og svindel. De skal ud af landet! Helst omgående. Og er der mulighed for, at de kan komme til at afsone deres straf i hjemlandet, skal en sådan mulighed naturligvis udnyttes.

Det skal i det hele taget gøres langt mere trygt at være dansker. Derfor styrker vi også indsatsen mod rocker- og indvandrerkriminalitet - og ikke kun på stenbroen i København, men også her i provinsen, hvor rockerborgene skyder op som giftige paddehatte.

Vi vil ikke findes os i den organiserede kriminalitet. Vi vil ikke finde os i skyderier på gaderne. Vi vil ikke finde os i, at frække kriminelle skal kunne lege kispus med politiet, sådan som vi for nyligt så det i en video fra Vollsmose ved Odense.

Og så styrker vi endnu en gang indsatsen for en bedre integration. Danmark har ikke råd til, at særligt indvandrere fra ikke-vestlige lande ikke bidrager til samfundet. De skal i gang - og det kan kun gå for langsomt. Målet er, at ti procentpoint flere indvandrere skal i arbejde i perioden 2010-2020. Signalet skal være: Hvis du vil bidrage, så kan du blive! Hvis du kun vil nyde, så skal du rejse hjem - du hører ikke hjemme her. Vi vil endda så gerne af med dig, at vi vil give dig lidt penge med på vejen!

Det handler nemlig også om værdier, og om hvordan vi sikrer disse værdier. Uden tryghed - ingen værdier. Ligesom indvandring, integration og velfærd går hånd i hånd så gør trygheden, demokratiet og værdierne det samme. Det er en helhed!

Ja, jeg synes, vi kan være rigtigt stolte. Vi er nået langt. Vi går til det kommende folketingsvalg på det bedst mulige grundlag, og med dygtige kandidater, som ønsker at yde en indsats - ikke alene for Dansk Folkeparti, men for hele Danmark - også de, der ikke stemmer for Dansk Folkeparti.

At vi nu har en sommerferie til at føre valgkamp, er slet ikke så tosset endda. Agurketiden bliver helt sikkert aflyst i år.

Rigtig god grundlovsdag!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00