Haarder ændrer taktik i forhandlinger om antiradikalisering

NY TAKTIK: Kirkeminister Bertel Haarder kommer nu kritiske partier i møde og dropper stormøder om radikaliserede imamer. I stedet vil han tale med partierne enkeltvis.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Forhandlingerne om nye tiltag mod radikaliserede imamer, moskeer og miljøer skrider for langsomt. Sådan har kritikken fra blandt andet Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne lydt, og det tager kirkeminister Bertel Haarder (V) nu til efterretning.

Læs også: Løkke håber på aftale om hadprædikanter inden sommer

I stedet for et stormøde, hvor alle partierne sidder med ved bordet, har Bertel Haarder besluttet, at han nu vil mødes med ét parti ad gangen.

”Vi har foreløbig haft to gode møder i en meget stor kreds med alle partierne, hvor en række spørgsmål er blevet rejst og diskuteret,” siger Bertel Haarder i en pressemeddelelse.

Han peger på, at der har været ”en vis utålmodighed” i forhold processen:

”Derfor finder jeg det rigtigst at tage en samtale med partierne hver for sig for at få afdækket, hvilke muligheder der er for at indgå en bred aftale,” siger Bertel Haarder.

Det betyder, at det stormøde, som var planlagt 28. april, er aflyst, og i stedet vil kirkeministeren holde møde med hvert enkelt parti. Det vil ifølge Bertel Haarder både fremskynde processen og give bedre mulighed for at komme i dybden med en afklaring af, hvad de enkelte partier vil være med til.

Flere partier sammenlignede i sidste uge møderne i Kirkeministeret med en studiekreds. Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti meddelte, at de ikke gad flere stormøder om antiradikalisering, fordi de ifølge de to partier ikke førte nogen steder hen.

Alle møderne med de enkelte partier vil være afholdt, når Bertel Haarder 10. maj igen inviterer til stormøde med flere partier samtidig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

0:000:00