Her er Transportudvalgets store næse til Ole Birk

NÆSE: Folketingets Transportudvalg har nu formelt tildelt transportminister Ole Birk Olesen en stor næse for PostNord-sagen.

Cecilie Gormsen

Ole Birk Olesen har nu formelt modtaget sin første politiske næse for sin håndtering af PostNord-sagen.

Det står klart, efter et flertal i Transportudvalget har formuleret sin kritik af ministeren.

”Et flertal i udvalget, nemlig Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre & Socialistisk Folkeparti – som også repræsenterer et flertal i Folketinget – kritiserer kraftigt Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen for manglende orientering af Postforligskredsen i sagen om de økonomiske udfordringer for PostNord Danmark,” skriver Transportudvalget i sin kritik.

Proces kan være sat tilbage
Den manglende orientering handler om, at Ole Birk Olesen på et møde med PostNord 19. december 2016 fik oplysninger om behovet for en ekstern kapitaltilførsel til PostNord Danmark, men at Postforligskredsen først senere blev orienteret.

”Udvalget udtaler på den baggrund sin skarpe kritik og påpeger, at Ministerens manglende orientering af Postforligskredsen kan have sat den politiske proces vedrørende PostNord Danmarks økonomiske udfordringer tilbage,” skriver partierne i sin kritik.

Læs også: Overblik: Her er de seneste ti års politiske næser

Ole Birk Olesen overlevede tirsdag et krisemøde i Finansministeriet, hvor han beklagede forløbet.

”Jeg har konstateret, at der fra ordførerkredsen har været en utilfredshed med orienteringsniveauet. Og jeg har taget ad notam, at det skal være bedre. De vil gerne have orientering hurtigere. Jeg synes, man skal respektere de flertal og forligskredse, der er i Folketinget,” sagde Ole Birk Olesen efter tirsdagens krisemøde.

”Når en forligskreds siger, at jeg har gjort noget forkert, så har jeg det. Fordi jeg er minister i en regering, der har Folketinget som arbejdsgiver. Det har ikke været godt nok tidligere, og derfor skal det være bedre,” tilføjede han.

Skal forbedre orientering
Partierne bag næsen til Ole Birk Olesen gør det i deres kritik klart, at de har noteret sig transportministerens beklagelse af forløbet, ligesom at sagen nu er flyttet til Finansministeriet.

”Flertallet imødeser, at Transportministeren i fremtiden orienterer de relevante ordførere i passende og videre omfang, og i det tempo relevante oplysninger tilgår Ministeriet,” skriver partierne.

Læs også: Holstein: Transportministeren trak i nødbremsen

Også Enhedslisten, der står uden for postforligskredsen bakker op om kritikken af Ole Birk Olesen.

Læs hele kritikken herunder:

Et flertal i udvalget Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre & Socialistisk Folkeparti – som også repræsenterer et flertal i Folketinget – kritiserer kraftigt Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen for manglende orientering af Postforligskredsen i sagen om de økonomiske udfordringer for PostNord Danmark.

Den manglende orientering fra Ministeren af Postforligskredsen vedrører behovet for en ekstern kapitaltilførsel til PostNord Danmark. En oplysning ministeren fik på et møde med PostNord den 19. december 2016.

Udvalget udtaler på den baggrund sin skarpe kritik og påpeger, at Ministerens manglende orientering af Postforligskredsen kan have sat den politiske proces vedrørende PostNord Danmarks økonomiske udfordringer tilbage. 

Flertallet noterer sig Ministerens beklagelse af forløbet samt det forhold, at sagen nu er flyttet til Finansministeriet. Flertallet imødeser, at Transportministeren i fremtiden orienterer de relevante ordførere i passende og videre omfang, og i det tempo relevante oplysninger tilgår Ministeriet.

Enhedslisten bakker op om kritikken, men gør for god ordens skyld opmærksom på, at Enhedslisten står uden for postforligskredsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00