Jarlov stopper i Borger-repræsentationen

AFSKED: Rasmus Jarlov (K) stopper i Københavns Borgerrepræsentation for at fokusere på folketingsarbejdet. Jakob Næsager overtager ledelsen af den konservative gruppe.

De mange ordførerskaber i Folketinget betyder, at Rasmus Jarlov ikke længere har tid til at sidde i Borgerrepræsentationen.
De mange ordførerskaber i Folketinget betyder, at Rasmus Jarlov ikke længere har tid til at sidde i Borgerrepræsentationen.Foto: Folketinget
Kasper Kaasgaard

Som en af blot seks konservative folketingsmedlemmer har Rasmus Jarlov ikke længere tid til at varetage sine opgaver i Københavns Borgerrepræsentation.

"Vi har så travlt i vores folketingsgruppe. Det er vigtigt, at jeg har tid til at gøre det ordentligt, og derfor vælger jeg at stoppe," siger Rasmus Jarlov.

I Folketinget er Rasmus Jarlov formand for Forsvarsudvalget og har ikke mindre end 10 ordførerskaber, heriblandt beskæftigelses- landbrugs- og transportordfører.

Nem beslutning
Beslutningen om at stoppe blev taget på partiets sommergruppemøde fredag, men har været undervejs i noget tid, fortæller Jarlov. Han kalder det en nem beslutning.

"Vi har gode folk, der kan tage over, og så synes jeg ikke, der er nogen grund til, at jeg gør det halvt," siger Rasmus Jarlov.

Jarlov, der har siddet i Borgerrepræsentationen siden 2010, var leder af den konservative gruppe. Den plads overtages af Jakob Næsager.

Rasmus Jarlovs plads i Borgerrepræsentationen overtages af Nishandan Ganesalingam, der var førstesuppleant.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

0:000:00