Om  
Mogens Blicher Bjerregård

Journalisterne skal have ny formand

Mogens Blicher Bjerregård stopper som formand for Dansk Journalistforbund (DJ) efter 16 år på posten. Ny formand skal vælges til april.

Christian Juhl Mølgaard

Når de delegerede på DJ's delegeretmøde mødes 28. og 29. april, skal de ikke blot vælge ny hovedbestyrelse, de skal også vælge ny formand. Efter 16 år på posten har Mogens Blicher Bjerregård (57) valgt at takke af.

"Jeg føler selv, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe. Jeg giver en robust, moderne og slagkraftig faglig organisation videre, samtidig med at jeg bevarer tilknytning til organisationen og til de udfordringer, som mediefolk står overfor i hele verden," siger Mogens Blicher Bjerregård i en pressemeddelelse.

I 2013 blev han valgt som præsident for European Federation of Journalists, der tæller over 300.000 mediefolk over hele Europa. Han forbliver på præsidentposten for EFJ, som blandt andet følger EU-lovgivningen tæt og gennem dialog med Europarådet arbejder for pressefrihed og mediernes mangfoldighed i Europa.

Herudover repræsenterer Mogens Blicher Bjerregård Danmark i UNESCOS's særlige råd for medier, pressefrihed og journalisters sikkerhed, IPDC, The International Programme for the Development of Communication, hvor han også sidder med i det centrale bestyrelsesarbejde. Herudover er han DJ's repræsentant i bestyrelsen for International Media Support, som han selv tilbage i 2001 var med til at oprette.

Fagligt aktiv siden 80'erne
Mogens Blicher Bjerregård er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1984. Efter endt uddannelse har han arbejdet som journalist på TV Svendborg, Dagbladet Bornholmeren og DR Bornholm. Han startede sin karriere som fagligt aktiv i 80'erne, hvor han var talsperson og tillidsrepræsentant på flere arbejdspladser og var fra 1993 til 1997 formand for de journalistiske medarbejdere i DR. Fra 1997, til han blev valgt som formand i 1999, var Mogens Blicher Bjerregård faglig konsulent i Dansk Journalistforbund.

Som formand for DJ har Mogens Blicher Bjerregård både før som nu haft en række poster som medlem af bestyrelsen på DMJX, formand for AJKS, medlem af AC's bestyrelse, næstformand i IMS, International Media Support, bestyrelsesmedlem i Copy-Dan, medlem af bestyrelsen samt kasserer i IFJ, International Federation of Journalists og bestyrelsesmedlem i INSI, International News Safety Institute.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Blicher Bjerregård

Freelance international rådgiver, formand for European Centre for Press and Media Freedom
HH (Århus Købmandsskole 1979), journalist (DJH 1984)

0:000:00