Justitsministeren efter mindretal: Beslutningsforslag er bare en tilkendegivelse

MINDRETAL: Et flertal af partierne i Folketinget vil imod regeringens ønske have offentliggjort dokumenterne fra Irak-kommissionen. Men der er tid endnu, før regeringen formelt kommer i mindretal, påpeger Søren Pind (V).

Henrik Axel Lynge Buchter

Liberal Alliances forslag om at offentliggøre de dokumenter, som Irak- og Afghanistan-kommissionen allerede har udarbejdet, mødte et flertal i Folketinget, da forslaget fredag blev førstebehandlet.

Ud over Liberal Alliance og hele venstrefløjen udtrykte Konservative også sin støtte over for forslaget. Men justitsminister Søren Pind (V) vil endnu ikke offentliggøre papirerne.

"Det, vi taler om her, er ekstra parlamentarisk virksomhed. Det er jo bare tilkendegivelser. Der kan være lang tid til, at der sker noget,” sagde Søren Pind på talerstolen, da han svarede på spørgsmål fra Radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard.

Justitsministeren udtrykte samtidig, at han er klar over, hvilken position regeringen står i, da Liberal Alliances Mette Bock spurgte ministeren, om han var klar til at forsøge at finde en løsning på problemet.

“Hvordan skal jeg nu bedst svare på fru Mette Bocks spørgsmål? Jeg tror, at det, jeg prøvede på at sige i min afsluttende bemærkning, var, at den her regering er meget bevidst om, hvilken situation den er i,” sagde Søren Pind.

Forslaget bliver nu sendt videre til andenbehandling i Forsvarsudvalget.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00