Kommunaldirektør står til fyring

Kommunaldirektøren i Norddjurs Kommune er indstillet til afskedigelse. Det sker efter en ekstern undersøgelse af direktørens ledelsesstil. 

Xenia Heiberg Heurlin

Økonomiudvalget i Norddjurs Kommune har fredag besluttet at indstille kommunaldirektør Christian Bertelsen til afskedigelse.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at Økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at Christian Bertelsen er den rette til at lede forvaltningen i Norddjurs Kommune.

Ifølge TV2 Østjylland sker det, efter Økonomiudvalget torsdag modtog en ekstern rapport om kommunaldirektørens ledelsesstil. 

I februar berettede lokalmediet Norddjursliv om kommunens hårde arbejdsmiljø, hvor medarbejdere i flere år har oplevet krænkende adfærd fra Christian Bertelsen. Derfor blev den eksterne undersøgelse igangsat og kommunaldirektøren hjemsendt.

Borgmester Kasper Bjerregaard (V) mener ikke længere, at Christian Bertelsen er den rigtige til at skabe et sundt arbejdsmiljø for kommunens ansatte:

”Vi står over for en vigtig opgave i forhold til at løfte det samlede arbejdsmiljø i Kommunaldirektørens Sekretariatet. Norddjurs Kommune skal være en god og tryg arbejdsplads, og vi skal nu sammen med medarbejderne arbejde på, at det også er sådan i sekretariatet. Vi har vurderet, at kommunaldirektøren ikke er den rette til at stå i spidsen for denne proces og derfor indstillet til, at samarbejdet med ham ophører,” siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Kommunalbestyrelsen skal træffe en endelig beslutning om Christian Bertelsens fremtid i kommunen på et kommunalbestyrelsesmøde 18. april 2023. Indtil da er han fritaget for tjeneste.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00